Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

“Σφάχτηκαν Γεωργιάδης – Πολάκης στη Βουλή για τα απογευματινά χειρουργεία: “Μας δουλεύετε” – “Άντε από εδώ”

«Αναψαν» τα αίματα για μια ακόμα φορά στη Βουλή με πρωταγωνιστές τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον βουλευτή Χανίων Παύλο Πολάκη. Η ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και συγκεκριμένα όταν ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας για τα απογευματινά χειρουργεία είπε ότι θα δίνεται στους πολίτες να καλύψουν τα έξοδα με δαπάνες που θα εγκριθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Σήμερα τα απογευματινά χειρουργεία λειτουργούν χωρίς τα χρήματα του υπουργείου Ανάπτυξης. Σήμερα όποιος ασθενής θέλει, μπορεί να πάρει τα 100 από τα 125 νοσοκομεία και να ζητήσει τον γιατρό που θέλει και με τον τιμοκατάλογο να χειρουργηθεί. Σε αυτόν που περιμένει περισσότερο θα λέμε “θέλεις να πας το απόγευμα δωρεάν από το Ταμείο Ανάκαμψης;”», είπε ο κ Γεωργιάδης.

Τότε πήρε τον λόγο ο βουλευτής Χανίων λέγοντας ότι «μιλάτε για τα απογευματινά χειρουργεία, έχετε αναλάβει ρόλο κασκαντέρ για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, τα νοσοκομεία δεν είναι 100 είναι 25. Πού είναι τα λεφτά σε πιο υποπρόγραμμα θα μπει αυτό το πράγμα. Δεν το έχετε ούτε ως γενικό τίτλο».

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε λέγοντας ότι «αυτά που ακούω από τον Πολάκη είναι αδιανόητα. Μπροστά στο ακροατήριο εξηγούσα γιατί ζητούμε την έγκριση. Γιατί λέμε μετά το Πάσχα; Έχουμε κάνει αίτημα τροποποίησης. Θα εγκριθεί. Αυτό πιστεύω. Αν δεν εγκριθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, τότε θα πάει από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων».

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την έκρηξη του κ. Πολάκη ο οποίος, την ώρα που αποχώρησε ο κ. Γεωργιάδης, φώναξε: «Μπράβο, πόσο είναι αυτό;» και συνέχισε λέγοντας: «Μας μασκαρεύετε, μας κοροϊδεύετε κ. Γεωργιάδη».

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «το τεχνικό χαρτί έχει κατατεθεί από τον Μάρτιο…Προ ολίγου μας κατηγόρησε ο άνθρωπος αυτός ότι λέμε ψέματα, ενώ ο κ. Πολάκης συνέχισε να φωνάζει πως λέει ψέματα. «Άντε από εδώ» απάντησε ο κ. Γεωργιάδης και αποχώρησε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ