Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Χατζηδάκης για διασύνδεση POS – Tαμειακών μηχανών: Έπαιξαν και έχασαν όσοι αμφέβαλαν για την αποφασιστικότητά μας

«Θυμαστε που σας έλεγα, με κάθε αφορμή, ότι η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS θα ολοκληρωθεί βρέξει-χιονίσει; Ε, λοιπόν, τα καταφέραμε! Όσοι αμφέβαλαν για την αποφασιστικότητά μας… έπαιξαν και έχασαν!» σημείωσε με έμφαση ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης με ανάρτησή του στο Facebook με αφορμή τη διαδικασία ολοκλήρωσης της διασύνδεσης ταμειακών μηχανών με POS.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε πως «μέχρι και πρόσφατα, διαβάζαμε σχόλια στις εφημερίδες, όπως ότι «θα είμαστε ευτυχείς αν προλάβουμε το προσεχές καλοκαίρι» ή ότι «αν πράγματι η ολοκλήρωση του έργου αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση δόσης του Ταμείου Ανάκαμψης, δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα χρήματα θα χαθούν». Κάποιοι άλλοι απέδιδαν την αμφισβήτησή τους στην αγορά η οποία «φυσικά γνωρίζει πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, όπως δεν συνέβη και όλα τα προηγούμενα χρόνια» κι ότι «είναι βέβαιο πως θα δοθούν και νέες παρατάσεις».

Ακόμη σε άμεση σύνδεση με τα προαναφερόμενα είπε τα εξής: «Τι συνέβη τελικά; Το 90% των επιχειρήσεων ολοκλήρωσαν τη διασύνδεση των ταμειακών τους μηχανών με τα POS ή έχουν προγραμματισμένο ραντεβού για να το κάνουν μέχρι την 30η Απριλίου. Μιλάμε για 255.000 επιχειρήσεις εκ των οποίων 145.000 ολοκλήρωσαν τη διασύνδεση, ενώ πάνω από 110.000 επιχειρήσεις έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους. Το υπόλοιπο 10% αφορά είτε εποχικές επιχειρήσεις που μπορούν να διασυνδεθούν μέχρι και την ημέρα της επανέναρξης λειτουργίας τους, είτε όσους δεν συμμορφώθηκαν, παρά τη σχετική υποχρέωση. Και αυτοί οι λίγοι που δεν έχουν συνδεθεί προφανώς θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου. Ελπίζω ότι τα κόμματα της Αντιπολίτευσης δεν θα έρθουν να υπερασπιστούν αυτούς τους «έξυπνους».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Θυμάστε που σας έλεγα, με κάθε αφορμή, ότι η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS θα ολοκληρωθεί βρέξει-χιονίσει; Ε, λοιπόν, τα καταφέραμε! Όσοι αμφέβαλαν για την αποφασιστικότητά μας… έπαιξαν και έχασαν!

Μέχρι και πρόσφατα, διαβάζαμε σχόλια στις εφημερίδες, όπως ότι «θα είμαστε ευτυχείς αν προλάβουμε το προσεχές καλοκαίρι» ή ότι «αν πράγματι η ολοκλήρωση του έργου αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση δόσης του Ταμείου Ανάκαμψης, δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα χρήματα θα χαθούν». Κάποιοι άλλοι απέδιδαν την αμφισβήτησή τους στην αγορά η οποία «φυσικά γνωρίζει πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, όπως δεν συνέβη και όλα τα προηγούμενα χρόνια» κι ότι «είναι βέβαιο πως θα δοθούν και νέες παρατάσεις».

Τι συνέβη τελικά; Το 90% των επιχειρήσεων ολοκλήρωσαν τη διασύνδεση των ταμειακών τους μηχανών με τα POS ή έχουν προγραμματισμένο ραντεβού για να το κάνουν μέχρι την 30η Απριλίου. Μιλάμε για 255.000 επιχειρήσεις εκ των οποίων 145.000 ολοκλήρωσαν τη διασύνδεση, ενώ πάνω από 110.000 επιχειρήσεις έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους. Το υπόλοιπο 10% αφορά είτε εποχικές επιχειρήσεις που μπορούν να διασυνδεθούν μέχρι και την ημέρα της επανέναρξης λειτουργίας τους, είτε όσους δεν συμμορφώθηκαν, παρά τη σχετική υποχρέωση. Και αυτοί οι λίγοι που δεν έχουν συνδεθεί προφανώς θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου. Ελπίζω ότι τα κόμματα της Αντιπολίτευσης δεν θα έρθουν να υπερασπιστούν αυτούς τους «έξυπνους»!

Όλοι μας στο Υπουργείο Οικονομικών και στην ΑΑΔΕ είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι που αυτή η μεταρρύθμιση είναι πλέον πραγματικότητα. Μεταρρύθμιση, ενταγμένη μάλιστα και ως ορόσημο στο Ταμείο Ανάκαμψης. Ήταν χωρίς αμφιβολία μια δύσκολη προσπάθεια που ξεκίνησε από το φθινόπωρο και τους τελευταίους μήνες οι συσκέψεις γίνονταν σε καθημερινή βάση.

Σε όλη μου τη διαδρομή, πιστεύω σε μια πολιτική με αποτέλεσμα. Στην ανάγκη να προωθούμε μεταρρυθμίσεις από τις οποίες ωφελούνται οι πολλοί, χωρίς να λογαριάζουμε τις αντιδράσεις των λίγων. Αυτό έκανα στην Ολυμπιακή, στα περιφερειακά αεροδρόμια, στη ΔΕΗ, στον ΕΦΚΑ. Αυτό κάναμε τώρα με τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, με την οποία η πατρίδα μας κάνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά στην κατεύθυνση του ευρωπαϊκού εκσυγχρονισμού και της φορολογικής δικαιοσύνης!

Όλοι μας στο Υπουργείο Οικονομικών και στην ΑΑΔΕ είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι που αυτή η μεταρρύθμιση είναι πλέον πραγματικότητα. Μεταρρύθμιση, ενταγμένη μάλιστα και ως ορόσημο στο Ταμείο Ανάκαμψης. Ήταν χωρίς αμφιβολία μια δύσκολη προσπάθεια που ξεκίνησε από το φθινόπωρο και τους τελευταίους μήνες οι συσκέψεις γίνονταν σε καθημερινή βάση.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ