Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συμπόσιο στη Βαρβάκειο: Η εμβληματική Φιλαρμονική “Μάντζαρος” της Κέρκυρας στο πιο απρόβλεπτο event της Αθήνας

Μέσα από τα καντούνια της Κέρκυρας, το  SYMPOSIO Festival στη Βαρβάκειο Αγορά για να τιμήσει τα 160 χρόνια από την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα φέρνει το μελωδικό κερκυραϊκό Πάσχα νωρίτερα στην Αθήνα με την εμβληματική φιλαρμονική μπάντα του νησιού “Μάντζαρος”, αλλά και πολλές άλλες εκπλήξεις που θα φέρουν επτανησιακό αέρα στην κρεαταγορά.

Το Πάσχα στην Κέρκυρα είναι το μελωδικότερο και πιο ιδιαίτερο στην Ελλάδα. Η Μεγάλη Εβδομάδα στο νησί είναι γεμάτη μουσική, δρώμενα και εορτασμούς που δε μοιάζουν καθόλου με τα παραδοσιακά ελληνικά έθιμα, καθιστώντας το Πάσχα στο νησί με εμπειρία από τις λίγες. Με βασικό χαρακτηριστικό τη μουσική -που είναι βαθιά ριζωμένη στις καρδιές των Κερκυραίων, μελωδίες αντηχούν συνεχώς από κάθε γωνιά της πόλης. Οι ξακουστές και πλέον ιστορικές Φιλαρμονικές ξεχύνονται στα πετρόχτιστα καντούνια, δημιουργώντας στιγμές ανείπωτης συγκίνησης με τα πένθιμα μελωδικά τους εμβατήρια που συνοδεύουν τις επιβλητικές πομπές των Επιταφίων, ενώ μετά το έθιμο των μπότηδων και τη ρίψη δεκάδων πήλινων κανατιών από τα μπαλκόνια, οι μελαγχολικές νότες υποχωρούν και δίνουν τη θέση τους σε χαρμόσυνους ρυθμούς, με τις Φιλαρμονικές να πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα με χαρούμενες μαρτσιές.

Μια γεύση αυτής της μοναδικής κερκυραϊκής εμπειρίας θα μπορέσουμε να πάρουμε την Κυριακή στις 14 Απριλίου στο SYMPOSIO Festival στη Βαρβάκειο Αγορά, το οποίο -λίγες μέρες πριν το επίσημο Πάσχα- φέρνει από τα καντούνια και τις πλατείες του νησιού την ξακουστή και βραβευμένη φιλαρμονική μπάντα της Κέρκυρας “Μάντζαρος” μέσα στην κεντρική κρεαταγορά της Αθήνας, τιμώντας τη 160η επέτειο της ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Τη Φιλαρμονική “Μάντζαρος” της Κέρκυρας θα τη δείτε στο SYMPOSIO Festival στη Βαρβάκειο Αγορά στις 14 Απριλίου.

Το SYMPOSIO Festival που πραγματοποιείται κάποιες Κυριακές τον χρόνο, φέρνει κάθε φορά και ένα διαφορετικό κομμάτι της ελληνικής κουλτούρας και του πολιτισμού μας, με σκοπό να υπογραμμίσει την αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς και τη σημασία της γαστρονομίας στην έκφρασή της. Είναι το πιο ανατρεπτικό, απρόσμενο και πολλές φορές αντικρουόμενο μουσικο-γαστρονομικό event της πόλης και κάθε φορά εκτυλίσσεται και σε μια πολύ διαφορετική εμπειρία, γεμάτη μουσική, συναισθήματα, γεύσεις και θεάματα που είναι τόσο έντονη και συναρπαστική, που σου αφήνει ένα ισχυρό αποτύπωμα και σε κάνει να ανυπομονείς για το επόμενο.

Οι στοές Φιλοποίμενος και Αριστογείτονος στη Βαρβάκειο θα γεμίσουν με μελωδίες της κερκυραϊκής φιλαρμονικής, αλλά και αρώματα από ντόπια εδέσματα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το event πατήστε εδώ

Η Φιλαρμονική ”Μάντζαρος” της Κέρκυρας στη Βαρβάκειο

Αυτή τη φορά λοιπόν, το SYMPOSIO κάνοντας ένα τεράστιο άλμα στην ενίσχυση του πολιτιστικού του αποτυπώματος προσκάλεσε τη Φιλαρμονική “Μάντζαρος”, καταφέρνοντας να φέρει στην καρδιά της πόλης μια από τις σπάνιες και εκλεκτές εμφανίσεις της. Φλάουτα, κλαρινέτα, όμποε, τρομπέτες, σαξόφωνα και διάφορα κρουστά της μπάντας Θα κατακλύσουν με τις μελωδίες τους κάθε γωνία των στοών Φιλοποίμενος και Αριστογείτονος. Η μπάντα θα “ανοίξει” το SYMPOSIO κατά τις 12 το μεσημέρι, δίνοντας το έναυσμα για μια ημέρα γεμάτη μουσική και παράδοση. Στη συνέχεια και καθ’ όλη τη διάρκεια της Κυριακής θα περνάει ανάμεσα στον κόσμο, όπως συμβαίνει και τις ημέρες του Πάσχα στα στενά της Κέρκυρας.

Το SYMPOSIO Festival έχει εξελιχθεί σε ένα πολιτιστικό δρώμενο της Αθήνας που ξεπερνά κάθε προσδοκία, μετατρέποντας τη Βαρβάκειο Αγορά σε έναν ζωντανό χώρο πολιτισμού. Χάρη σε αυτό η Βαρβάκειος Αγορά έφερε ξανά τον κόσμο της Αθήνας στα ενδότερά της και έχει γίνει προορισμός όχι μόνο για φρέσκα κρέατα και ψάρια, αλλά και για τις εξόδους μας στην πόλη, συνδυάζοντας με απόλυτη αρμονία τη μουσική, την τέχνη, τον χορό, τη γαστρονομία και τις ζωντανές παραστάσεις.

Ιnfo:

SYMPOSIO
Βαρβάκειος Αγορά

Κυριακή 14 Απριλίου

* Η είσοδος είναι δωρεάν
* Πολύ κοντά στη Βαρβάκειο Αγορά όπου πραγματοποιείται το SYMPOSIO, έχει δημοτικό υπόγειο πάρκινγκ στην οδό Σωκράτους (5 ευρώ οι 4 ώρες και 10 ευρώ για όλη την ημέρα)

* Για να κάνεις κράτηση για τραπέζι στα HASAPIKA ή για να δεις την τοποθεσία που θα γίνει το event πάτησε εδώ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : www.star888.gr

ΠΗΓΗ: huffingtonpost.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ