Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΑΤΙΚΗΣ

Πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 10 το πρωί της Δευτέρας σε αγροτοδασική έκταση επί της οδού Αλκμήνης στην περιοχή Κήποι Βραυρώνας στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας Αττικής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, υπάρχουν ωστόσο, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, διάσπαρτα σπίτια. 

Κινητοποιήθηκαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρου, 14 οχήματα, δύο ελικόπτερα, μηχανήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές, με την εικόνα της φωτιάς να παρουσιάζει βελτίωση, καθώς έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων.

Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία 24ωρα έχει σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική, καθώς οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους, έχουν θέσει τις αρχές σε επιφυλακή σε έξι περιφέρειες. Σε Πελοποννήσο, Αττική, Κρήτη, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, καθώς και Στερεά Ελλάδα, ο συναγερμός είναι στο επίπεδο 4 (υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς).

Άλλωστε, έως τις έξι το απόγευμα της Κυριακής είχαν εκδηλωθεί 88 αγροτοδασικές φωτιές μέσα σε ένα 24ωρο, με τη σοβαρότερη στην Ιεράπετρα της Κρήτης.

ΠΗΓΗ:verso.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ