Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Οι 5 καλύτεροι πασχαλινοί προορισμοί στην Ελλάδα

Το Πάσχα στην Ελλάδα είναι μια ζωντανή και βαθιά πνευματική εμπειρία, που συνδυάζει μοναδικά ήθη και έθιμα. Αυτοί είναι οι 5 καλύτεροι προορισμοί για να ζήσετε το ελληνικό Πάσχα στα καλύτερά του.
-Κέρκυρα
Στη Κέρκυρα, το Πάσχα συνδυάζει τη θρησκευτική επισημότητα με τις χαρούμενες γιορτές. Η πιο εντυπωσιακή παράδοση είναι οι «Μπότηδες» όπου το Μεγάλο Σάββατο πετάνε μεγάλα πήλινα αγγεία γεμάτα νερό από τα μπαλκόνια, συμβολίζοντας την Καινή Διαθήκη και τη νέα ζωή. Οι δρόμοι του νησιού ζωντανεύουν με πομπές, συγκροτήματα και χορωδίες, καθιστώντας το μια αξέχαστη εμπειρία του Πάσχα.
-Χίος
Διάσημη για τον θεαματικό ρουκετοπόλεμό της, η Χίος προσφέρει μια μοναδική Πασχαλινή εμπειρία. Δύο αντίπαλες ενορίες στο χωριό Βροντάδος εκτοξεύουν χιλιάδες αυτοσχέδιες ρουκέτες η μια προς τις εκκλησίες της άλλης το Μεγάλο Σάββατο, προσπαθώντας να χτυπήσουν το καμπαναριό, σύμφωνα με μια παράδοση που χρονολογείται από την εποχή της Οθωμανικής περιόδου. Αυτή η εκδήλωση προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο.
-Πάτμος
Στην Πάτμο, το νησί της Αποκάλυψης, το Πάσχα είναι μια βαθιά πνευματική εμπειρία. Οι θρησκευτικές τελετές, ξεκινώντας από την Κυριακή των Βαΐων έως την Κυριακή του Πάσχα, είναι έντονα συγκινητικές, με τη Μονή του Αγίου Ιωάννη και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης να βρίσκονται στο επίκεντρο των εορτασμών.
-Λεωνίδιο
Το Λεωνίδιο, στην Πελοπόννησο, μαγεύει τους επισκέπτες με το μοναδικό μείγμα γραφικής ομορφιάς και παραδοσιακών πασχαλινών εθίμων. Η πόλη είναι γνωστή για τη θεαματική της εκδήλωση «μπαλόνια» το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, όπου εκατοντάδες χάρτινα φανάρια φωτίζουν τον ουρανό, συμβολίζοντας την ανάβαση στον ουρανό.
-Ύδρα
Η Ύδρα προσφέρει μια γαλήνια γιορτή του Πάσχα. Το νησί απαγορεύει τα μηχανοκίνητα οχήματα, δημιουργώντας μια γαλήνια ατμόσφαιρα. Ιδιαίτερα ατμοσφαιρική είναι η περιφορά του Επιταφίου γύρω από το παλιό λιμάνι τη Μεγάλη Παρασκευή και ακολουθούν παραδοσιακοί εορτασμοί και γλέντι την Κυριακή του Πάσχα.

Καθένας από αυτούς τους προορισμούς προσφέρει μια ξεχωριστή γεύση από το ελληνικό Πάσχα, συνδυάζοντας το πνευματικό με το εορταστικό, με φόντο τα εκπληκτικά τοπία της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ: www.thatslife.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ