Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση με φορείς της Θήβας για νέο δικαστικό χάρτη . Έντονη δυσαρέσκεια για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις δικαστηρίων

Έντονη δυσαρέσκεια για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις δικαστηρίων που προβλέπονται στον -υπό διαβούλευση- νέο «δικαστικό χάρτη» εξέφρασαν ο Δήμαρχος Θηβαίων και εκπρόσωποι των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της πόλης, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή, με πρωτοβουλία του βουλευτή και Τομεάρχη Δικαιοσύνης ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρου Αυλωνίτη.

Στη συζήτηση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Κ.Ο. Σωκράτης Φάμελλος, ο βουλευτής και Συντονιστής των Επιτροπών (ΕΠΕΚΕ) του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Γιάννης Σαρακιώτης και η βουλεύτρια Βοιωτίας και Τομεάρχης Εσωτερικών Γιώτα Πούλου.

Οι εκπρόσωποι των φορέων κατέθεσαν την ανησυχία τους για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν, ζήτησαν την συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τη διατήρηση και των δύο Πρωτοδικείων Θήβας και Λιβαδειάς και κατέθεσαν επιχειρήματα, τα κυριότερα από τα οποία έχουν ως εξής:

• Ουδέποτε έγινε ουσιαστικός διάλογος με τους φορείς της πόλης.
• Στον Δήμο Θηβαίων λειτουργούν Φυλακές.
• Στο Δήμο Θηβαίων υπάρχει εκτεταμένη βιομηχανική ζώνη με 17.500 εργαζόμενους και πολλές υποθέσεις εκδίκασης εργατικών ζητημάτων καθώς και σχετικός όγκος ποινικών και εν γένει δικαστικών υποθέσεων. Εξάλλου, το Δικαστήριο της Θήβας έχει όλες τις αναγκαίες υποδομές και καταλαμβάνει έκταση 8.500τ.μ.
• Δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για τις οργανικές θέσεις των εργαζομένων και των δικαστών του Πρωτοδικείου Θήβας, αντιθέτως ορίζονται όλες στο Πρωτοδικείο Λειβαδιάς.  

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης Αλ. Αυλωνίτης προχωρά αυτό το διάστημα στην συλλογή απόψεων από όσους φορείς καταστεί δυνατό ανά την επικράτεια, προκειμένου να σχηματίσει σφαιρική άποψη και να φέρει τα αιτήματά τους στη Βουλή, ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου για το νέο δικαστικό χάρτη. Το, μέχρι ώρας, συμπέρασμα είναι ότι από τις διατάξεις του νομοσχεδίου θίγονται τοπικές κοινωνίες και επιστημονικοί, κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς, δεν έχει υπάρξει σοβαρή διαβούλευση και επιπλέον δεν έχουν ληφθεί υπόψη γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της χώρας και υπάρχουσες δικαστικές υποδομές.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ