Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αλ.Αυλωνίτης : «Περίεργες » οι συνεχείς ματαιώσεις της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου Κέρκυρας

Με τους εκπρόσωπους της διοίκησης του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας (ΝΑΟΚ) Άκη Παυλογιάννη και Φώτη Σκούρτη συναντήθηκε ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Αλέξανδρος Αυλωνίτης. Η συνάντηση ήταν απαραίτητη, καθώς απαιτείται εγρήγορση μετά τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Ναυτιλίας Ι. Παππά, περί νέων κωλυμάτων στη παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στο Δήμο.

«Είτε η Κυβέρνηση επιδεικνύει απίστευτη προχειρότητα, είτε υπάρχει σκοπιμότητα στην κωλυσιεργία για την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου της Κέρκυρας», δήλωσε ο κ. Αυλωνίτης, καυτηριάζοντας τον πολυετή εμπαιγμό, με δικαιολογία ασήμαντα νομοτεχνικά ζητήματα που θα μπορούσαν να είχαν λυθεί άμεσα.

Ενδεικτικά:

– 2019 – 2022: Παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις και διαβήματα του βουλευτή, ο πρώην Υφ. Οικονομικών Α. Βεσυρόπουλος αρκούταν στη διεκπεραιωτική απάντηση ότι δεν δύναται να προχωρήσει η παραχώρηση εξαιτίας δύο τμημάτων, αγνώστου ιδιοκτησιακού καθεστώτος!

– 15/2/2022: Η πρ. Δήμαρχος Μ. Υδραίου ενημερώνει ότι, σε συνεργασία με τον Υπ. Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα, το θέμα αντιμετωπίζεται συνδυαστικά με τη δημιουργία κολυμβητηρίου στο ΝΑΟΚ.

-9ος/2023: Προεκλογική περίοδος και ο τοπικός βουλευτής Στ. Γκίκας ανακοινώνει τη δέσμευση του Αν. Υπουργού Ν. Παπαθανάση για άμεση νομοθετική λύση.

-29/2/2024: Εντός Μαρτίου η παραχώρηση του παραλιακού μετώπου, ανακοινώνει (πάλι) ο κ. Γκίκας.

-9/4/2024: Ο Υφ. Ναυτιλίας Ι. Παππάς, ανακοινώνει στην επίσκεψή του στην Κέρκυρα, ότι δεν θα γίνει τελικά η παραχώρηση. Χρειάζεται νέα νομοθετική ρύθμιση γιατί η τροπολογία του ν. 2971/2001 περί αιγιαλού δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις!

Τα μέλη της διοίκησης του ΝΑΟΚ δήλωσαν ότι σε κάθε περίπτωση είναι σε εγρήγορση και παρακολουθούν τις εξελίξεις, ενώ ο βουλευτής από την πλευρά του έθεσε εαυτόν στη διάθεση του ιστορικού ΝΑΟΚ, για τη δημιουργία ενός αρραγούς μετώπου διεκδίκησης, με συμμετοχή όλων των θεσμικών εκπροσώπων της Κέρκυρας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ