Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μητσοτάκης: Τι θα συζητήσει με τον Ντόναλντ Τουσκ την Παρασκευή – Η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Πολωνία από το 2011

O Kυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην Πολωνία και συγκεκριμένα τη Βαρσοβία και την Παρασκευή (12/4) θα συναντηθεί με τον Πολωνό ομόλογό του, Ντόναλντ Τουσκ.

Η στρατηγική ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυριαρχεί στο δείπνο που παραθέτουν αυτήν την ώρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τουσκ, στους ηγέτες της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, του Λουξεμβούργου, της Φιλανδίας και της Εσθονίας.

Οι διαβουλεύσεις των ηγετών έχουν ως σημείο αναφοράς τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, ενώ αύριο το πρωί στην Βαρσοβία ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πολωνό ομόλογό του, Ντόναλντ Τουσκ.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0himtj7mq8p)

Μητσοτάκης: Τα θέματα συζήτησης στη συνάντηση με τον Τουσκ

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Πολωνία από το 2011 και στη διάρκεια της συνάντησης των δύο ηγετών, αναμένεται να συζητηθούν όλα τα θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ενόψει και του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ερχόμενης εβδομάδας.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόναλντ Τουσκ, οι δύο πρωθυπουργοί που έχουν υπογράψει για την υποψηφιότητα της κ. Φον Ντερ Λάιεν για μία δεύτερη θητεία στην προεδρεία της ευρωπαϊκής επιτροπής, θα θέσουν επί τάπητος:

-Ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με αιχμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.

-Θέματα που αφορούν στη στρατηγική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην πορεία προς τις ευρωεκλογές.

-Την επόμενη μέρα για την Ευρώπη.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ