Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Οικογενειακή τραγωδία στην Ηλιούπολη: Το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζει η ΕΛΑΣ (VIDEO)

Οριστική τροπή φέρεται να παίρνει η υπόθεση με την νεκρή μητέρα και τον γιο στο σπίτι τους στην Ηλιούπολη με το σενάριο της οικογενειακής τραγωδίας, όπου ο γιος δολοφόνησε τη μητέρα του και μετά από μερικές μέρες έδωσε τέλος στη ζωή του να είναι το επικρατέστερο για τις Αρχές.

Σε αυτό το σενάριο συνηγορεί το γεγονός ότι όπως προκύπτει από τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα ο θάνατος της μητέρας προηγήθηκε αυτού του γιου. Συγκεκριμένα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο θάνατος της μητέρας στο σπίτι της Ηλιούπολης φαίνεται ότι επήλθε από τρεις ημέρες έως 12 ώρες πριν το θάνατο του γιου, ο οποίος όταν εντοπίστηκε ήταν σε νεκρική ακαμψία.

Ο 36χρονος έφερε τραύμα στο μάγουλο και την γνάθο και όλα δείχνουν ότι δεν πέθανε ακαριαία. Βρέθηκαν άλλωστε ίχνη αίματος από το σημείο που βρέθηκε η καραμπίνα έως το κρεβάτι που κατέληξε.

Τα παραπάνω στοιχεία οδηγούν τις Αρχές στο σενάριο ο γιος να σκότωσε τη μητέρα και στη συνέχεια να αυτοπυροβολήθηκε προτού καταλήξει. Όλα τα ενδεχόμενα όμως είναι ακόμα ανοιχτά. Εξάλλου, πληροφορίες αναφέρουν ότι μητέρα και γιος είχαν συχνά έντονους καβγάδες.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι είχαν να δουν τη μητέρα και τον γιο από την περασμένη Πέμπτη, ενώ κάτοικος της περιοχής κάνει λόγο για τρεις εκκωφαντικούς θορύβους που έμοιαζαν με πυροβολισμούς και ακούστηκαν το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής από το σπίτι του εγκλήματος.

Πώς βρέθηκαν μητέρα και γιος

Ωστόσο χθες το βράδυ μία γειτόνισσα ειδοποίησε την αστυνομία, για μία δυσάρεστη οσμή, η οποία ερχόταν μέσα από το σπίτι. Παράλληλα, ειδοποιήθηκε κλειδαράς προκειμένου να ανοίξουν το διαμέρισμα.

Όταν οι Αρχές εισήλθαν σε αυτό βρέθηκαν αντιμέτωπο με ένα αποτρόπαιο θέαμα καθώς η 63χρονη βρέθηκε νεκρή σε μία καρέκλα και ο 36χρονος γιος της νεκρός σε ένα κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο. Σε ένα άλλο δωμάτιο βρέθηκε η κυνηγετική καραμπίνα που οι Αρχές εξετάζουν εάν πρόκειται για το όπλο με το οποίο βρήκαν το θάνατο μητέρα και γιος.

Η πίσω πόρτα του σπιτιού ήταν ανοιχτή και το σπίτι ανάστατο. Παρ’ όλα αυτά δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη παραβίασης, ενώ δεν λείπει κάτι από το διαμέρισμα. Ο πατέρας της οικογένειας είχε βάλει τέλος στη ζωή του πριν από μερικά χρόνια, ενώ στο ισόγειο διέμενε η ηλικιωμένη μητέρα της 63χρονης, η οποία δεν είναι σε θέση να καταθέσει.

Απαντήσεις αναμένεται ίσως να δώσει η εξέταση της καραμπίνας που βρέθηκε εντός του διαμερίσματος, ενώ υπάρχουν και πολύ σημαντικές μαρτυρίες. Κάτοικος της περιοχής που μένει απέναντι τόνισε ότι είχε δει έναν μυστηριώδη άνδρα με μαύρα, ο οποίος κινούταν ύποπτα και περίεργα και παρακολουθούσε το σπίτι.

Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ως αντικοινωνικό περιγράφουν τον 36χρονο οι γείτονες

Σύμφωνα με καταθέσεις γειτόνων, ο 36χρονος ήταν ένας εσωστρεφής άνθρωπος που επιδείκνυε έως και αντικοινωνική συμπεριφορά, ενώ είχε συχνά μικροκαβγάδες με τη μητέρα του.

Ο άνδρας έμενε στο υπόγειο της πολυκατοικίας, στο ισόγειο έμενε η γιαγιά του και στον πρώτο όροφο η μητέρα του. Δεν αποκλείεται πριν από μια εβδομάδα να είχε κάποιο καβγά με τη μητέρα του, να πήρε την καραμπίνα που είχε στο σπίτι και να την πυροβόλησε, όπως καθόταν στην καρέκλα. Στη συνέχεια πιθανόν να μην άντεξε το βάρος της πράξης του και να έβαλε τέλος και στη δική του ζωή. Ο 36χρονος δεν είχε προσωπική ζωή και δούλευε περιστασιακά ως ιδιωτικός υπάλληλος. Ο πατέρας του είχε πεθάνει πριν από περίπου τρία χρόνια από ανακοπή.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει τις έρευνες έχουν στείλει την καραμπίνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τον εντοπισμό δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Ερευνούν, επίσης, τα χέρια του 36χρονου για ίχνη πυρίτιδας, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα κινητά τηλέφωνα της μητέρας και του γιου, μήπως εκεί βρεθούν κάποια στοιχεία.

Εντύπωση προκαλεί ότι η πίσω πόρτα του διαμερίσματος ήταν ανοιχτή και αν και το σπίτι ήταν αναστατωμένο, βρέθηκαν χρήματα, χωρίς όμως να μπορεί κάποιος να πει ότι δε λείπει κάτι από το διαμέρισμα.

Μπαλάσκας για Ηλιούπολη: «Επήλθε σκληρή πάλη μεταξύ του γιου και της μητέρας»

Σύμφωνα με τον αστυνομικό αναλυτή Σ. Μπαλάσκα, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα», το σπίτι στην οδό Θερμοπυλών βρέθηκε αναστατωμένο καθώς μεταξύ μητέρας και γιου επήλθε σφοδρή πάλη. Όπως είπε, όταν τελείωσε η πάλη αυτή, η μητέρα κάθισε στην καρέκλα και τότε ο γιος την εκτέλεσε.

Φαίνεται μάλιστα πως ο 36χρονος για πέντε μέρες περίπου βρισκόταν στο διαμέρισμα με τη νεκρή μητέρα του, μέχρι που πήρε την καραμπίνα και την έστρεψε εναντίον του εαυτού του για να βάλει τέλος στη ζωή του.

Οι αστυνομικοί προς το παρόν αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και αναμένουν τόσο τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής, όσο και της εξέτασης της καραμπίνας για να καταλήξουν στα οριστικά συμπεράσματα για την υπόθεση.

VIDEO:

ΠΗΓΗ: www.grtimes.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ