Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σακελλαρίδης στα Παραπολιτικά 90,1: Το διακύβευμα στις ευρωεκλογές είναι ότι πρέπει να αποδυναμωθεί η ΝΔ και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη

Ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Κληθείς να σχολιάσει την σημερινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ANT1 είπε ότι «η σημερινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού ήταν αποκαλυπτική πολλών πραγμάτων για τα οποία του ασκεί δίκαια κριτική η Νέα Αριστερά και συνολικά η αντιπολίτευση. Το διακύβευμα στις ευρωεκλογές είναι ότι πρέπει να αποδυναμωθεί η ΝΔ και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη η οποία ως τώρα απολαμβάνοντας τα υψηλά ποσοστά δείχνει ότι πορεύεται και κυβερνάει τη χώρα χωρίς καμία λογοδοσία, χωρίς διαφάνεια, χωρίς στην πραγματικότητα να απαντάει στα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας».

«Η κοινωνία αντιλαμβάνεται τα προβλήματα, αντιλαμβάνεται το γεγονός ότι αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνδέονται στην πραγματικότητα με την πολιτική της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη ακριβώς για αυτό βλέπουμε τη διάβρωση των δημοσκοπικών ποσοστών της ΝΔ. Αν αποδυναμωθεί ο κ. Μητσοτάκης, αν αποδυναμωθεί η ΝΔ αυτό θα είναι η καλύτερη πολιτική απάντηση και είναι υπέρ της ελληνικής κοινωνίας γιατί δυστυχώς είδαμε που οδηγεί η παντοδυναμία του κ. Μητσοτάκη.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης  στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα    11-04-24

Τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας δεν αντιμετωπίζονται από μια κυβέρνηση η οποία ούτε δίνει λογαριασμό ούτε συνδέεται με την κοινωνία ούτε ακούει τους πολίτες στα ζητήματα της ακρίβειας, στα ζητήματα της κατάστασης στη δημόσια υγεία κ.ο.κ. οπότε η απάντηση του λαού πρέπει να είναι η καταψήφιση της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με το αίτημα του κ. Κασσελάκη για πρόωρη προσφυγή τις κάλπες απάντησε ότι «το  αίτημά του αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό που μας έχει συνηθίσει ο κ. Κασσελάκης δηλαδή από κάποια επικοινωνιακά πυροτεχνήματα κενά περιεχομένου. Ήταν ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα σε μια προσπάθεια να κρατιέται στη δημοσιότητα με προτάσεις κενές περιεχομένου. Δεν χρειαζόμαστε εκλογές τη στιγμή που πηγαίνουμε σε ευρωεκλογές. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι άκαιρο, είναι παρελκυστικό και δίνει τη δυνατότητα στη ΝΔ να πιάνεται από τέτοιου τύπου ζητήματα για να καταδεικνύει ότι η αντιπολίτευση είναι ασόβαρη», υποστήριξε ο κ. Σακελλαρίδης.

«Ο τρόπος με τον οποίο αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση ο κ. Κασσελάκης όχι μόνο είναι ατελέσφορος, όχι μόνο είναι άσφαιρος αλλά στην πραγματικότητα δίνει πόντους στη ΝΔ και αυτή ειναι η χειρότερη μορφή αντιπολίτευσης την οποία μπορούμε να έχουμε», τόνισε στη συνέχεια.

Κληθείς να σχολιάσει τα μέτρα της κυβέρνησης για τον σχολικό εκφοβισμό απάντησε ότι «οι εξαγγελίες κατά την άποψη της Νέας Αριστεράς κινούνται σε μια λάθος και επικίνδυνη κατεύθυνση. Στην πραγματικότητά επικεντρώνουν στο πειθαρχικό κομμάτι το οποίο δεν λέμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ένα πειθαρχικό κομμάτι όμως δεν εστιάζουν καθόλου στο κομμάτι της πρόληψης, στο κομμάτι της αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας και του bulling ως ένα κοινωνικό φαινόμενο. Αυτό που θα έπρεπε να γίνει είναι να υπάρξει σημαντική παρέμβαση και αλλαγή στο περιεχόμενο του προγράμματος σπουδών στα σχολεία».

Ερωτηθείς ποια είναι η θέση του σε σχέση με το μέτρο για τις καταστροφές στα σχολεία είπε ότι «δεν πιστεύουμε ότι αυτού του τύπου τα μέτρα είναι αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του φαινομένου. Καλό και χρήσιμο είναι να υπάρχουν αντικίνητρα στην πρόκληση αυτών των καταστροφών όμως αν πιστεύουμε ότι με το να βάζουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους να πληρώνουν τις ζημιές ή να τα αποβάλλουμε με σκληρές ποινές ότι με αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα πλανώμαστε οικτρά. Χρειάζεται ένα νέο πρόγραμμα σπουδών, χρειάζεται ουσιαστική ενίσχυση της ψυχολογικής στήριξης μέσα στα σχολεία και ανάπτυξη ουσιαστικών σχέσεων μεταξύ των εκπαιδευτικών και των μαθητών».

Ερωτηθείς αν έχει επικοινωνία με τον κ. Τσίπρα σημείωσε ότι «δεν έχουμε συνομιλήσει από τον καιρό που μπήκα στη Νέα Αριστερά. «Με τον κ. Κασσελάκη;» ήταν το επόμενο ερώτημα. «Δεν έχει τύχει ούτε να τον γνωρίσω ούτε να μιλήσω», απάντησε.

«Ο Αλ. Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει καταγράψει το δική του ιστορία από εκεί και πέρα αυτό είναι κάτι το οποίο αφορά τον ίδιο. Σίγουρα είναι ένας άνθρωπος ο οποίος κάποια στιγμή δηλαδή ενδεχομένως μπορεί να έχει στο μυαλό του να γυρίσει στην πολιτική. Δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει αυτό σίγουρα χρειάζεται αρκετή δόση αυτοκριτικής για πολλές από τις κρίσιμες στιγμές της πολιτικής πορείας και της δικιάς του και της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης», κατέληξε ο κ. Σακελλαρίδης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ