Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σοφία Ζαχαράκη: Προχωράμε σε αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας – Έρχεται πρόγραμμα συμβουλευτικής για γονείς

Για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Ενοικιάζω», του οποίου η πλατφόρμα τέθηκε σε λειτουργία σήμερα, Πέμπτη 11/04, μίλησε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

*Διαβάστε εδώ: “Σφάχτηκαν” Γεωργιάδης – Βελόπουλος: “Παρακαλούσες τον Σαμαρά να κατέβεις στις εκλογές – Όταν σε φτύνουν, νομίζεις ότι βρέχει”

«Μπορείς να κάνεις μία ανακαίνιση λειτουργική, μπορείς να βάψεις, μπορείς να κάνεις μία ανακαίνιση στην κουζίνα η στο μπάνιο, ανακαινίσεις οι οποίες δεν προβλέπονταν σε άλλα προγράμματα, τα οποία είναι ενεργειακής φύσεως. Άρα για πρώτη φορά έρχεται το κράτος και χρηματοδοτεί με μία επιδότηση 40 % επί του ποσού που θα είναι το τελικό ποσό της ανακαίνισης και δίνει μία ευκαιρία να ανοίξουν κλειστά διαμερίσματα που ήταν κλειστά για τρία χρόνια», τόνισε η κ. Ζαχαράκη, μιλώντας στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews και τον Γιώργο Κουβαρά.

«Bλέπετε ότι είναι πάρα πολλά κλειστά διαμερίσματα, είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Άρα στοχεύουμε σε μια βασική διαπίστωση, η οποία πιέζει και την τιμή των ενοικίων. Θέλουμε να διευρύνουμε λίγο το οικιστικό απόθεμα», πρόσθεσε η υπουργός.

Για την προβλεπόμενη προκαταβολή, ανέφερε: «Αποφασίσαμε να βελτιώσουμε το πρόγραμμα από την αρχική διάταξη και φροντίσαμε έτσι ώστε να μπορείς να πάρεις το 50% της προκαταβολής αφού έκανες την αίτηση. Σε πέντε λεπτά μπορεί να γίνει αίτηση γιατί υπάρχει άμεση διαλειτουργικότητα. Θέλω να ευχαριστήσω και την ΔΥΠΑ αλλά και το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την ΑΑΔΕ, γιατί συνεργαζόμασταν μήνες.

Άρα η αίτηση είναι πολύ εύκολη. Η έγκριση δίνεται εντός 15 ημερών – μάξιμουμ – και τότε μπαίνει το 50% του ποσού που προβλέπεις ότι θα ανακαινίσεις το σπίτι σου άμεσα για να το χρησιμοποιήσεις».

«Το μέσο επόμενο μεγάλο εγχείρημα που έρχεται είναι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας», γνωστοποίησε η κ. Ζαχαράκη.

«Πιστεύω ότι θα έχουμε την κοινή υπουργική στα μέσα του καλοκαιριού και τον πρώτο διαγωνισμό κάπου εκεί γύρω στον Ιούλιο, αρχές Αυγούστου, έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε δημόσια περιουσία για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε αυτό το κομμάτι της κοινωνικής στέγασης», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τη λύση στο πρόβλημα στέγασης για τους άντρες και τις γυναίκες του Λιμενικού στο Καστελόριζο, η κ. Ζαχαράκη δήλωσε: «Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας παραχωρεί έκταση, η οποία ήταν δική του για 15 χρόνια και βέβαια υπάρχει δυνατότητα παράτασης αυτής της παραχώρησης, μετά από συνεργασία που είχαμε με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Θα χτιστούν μικρά σπιτάκια τα οποία θα φιλοξενούν γυναίκες και άντρες του Λιμενικού. Αυτή είναι η στόχευσή μας και σε άλλα μέρη και σε άλλα νησιά».

Για τη βία μεταξύ ανηλίκων

Σχετικά με την βία μεταξύ ανηλίκων η υπουργός ανέφερε: «Θα ετοιμάσουμε ένα πρόγραμμα συμβουλευτικής για τους γονείς μέσω ΕΣΠΑ. Θέλουμε να είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο, γιατί η αλήθεια είναι ότι είναι πάρα πολλά τα αιτήματα που έχουμε από τους γονείς για να ενισχυθούν, προφανώς με ειδικούς ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ώστε να συζητήσουν τα καίρια ζητήματα που τα παιδιά τα ίδια τους θέτουν».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0helbfd3qkx)

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ