Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τα αλλάζει ξανά ο καιρός: Έρχονται λασποβροχές και αφρικανική σκόνη-Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Ένα νέο «κύμα» αφρικανικής σκόνης και λασποβροχών φέρεται πως έρχεται από την ερχόμενη Δευτέρα στη χώρα μας.

Αυτή την ώρα βαρομετρικό χαμηλό σημειώνεται σε ακτές της βόρειας Αφρικής ωστόσο η Ελλάδα εξαιτίας των βόρειων ανέμων, δεν επηρεάζεται προς ώρας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, με λίγες αραιές συννεφιές στα πιο δυτικά και νότια τμήματα της χώρας. Ο βοριάς ενισχύεται στο Αιγαίο με αποτέλεσμα να πνέει με ένταση 6-7 μποφόρ και ο υδράργυρος θα σημειωθεί στους 26-28 βαθμούς Κελσίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στην Αττική καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, ενώ ο βοριάς θα πνέει στον νότιο Ευβοϊκό στα 7 ακόμη και στα 8 μποφόρ κοντά στο Κάβο Ντόρο. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 26 βαθμούς Κελσίου, νωρίς το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει και εκεί ηλιοφάνεια, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι με ασθενείς και μέτριες εντάσεις. Ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Λασποβροχές και αφρικανική σκόνη από Δευτέρα

Προς τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας, από την Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη, η αφρικανική σκόνη θα κάνει την εμφάνιση της και στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα είναι πολύ έντονο το φαινόμενο, με χαμηλή ορατότητα, με μεγάλες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης. Παράλληλα, θα σημειωθούν και λασποβροχές τη Δευτέρα.

Τις επόμενες μέρες μέχρι και το Σάββατο θα είναι αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα, με κάποια αστάθεια προς την Κυριακή κυρίως στα προς την Θράκη. Τέλος, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, η ανομβρία στη χώρα μας αυτή την εποχή είναι παρατεταμένη.

ΠΗΓΗ: www.grtimes.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ