Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Νίκος Δένδιας: Επίσκεψη στο MIT της Βοστώνης – Συναντήθηκε με τους Έλληνες της διασποράς

Το Massachusetts Institute of Technology (MIT) στη Βοστώνη επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας όπου συναντήθηκε με τους Έλληνες καθηγητές Μιχάλη Τριανταφύλλου (Director of MIT Sea Grant) και Θεμιστοκλή Σαψή (Director of the Center for Ocean Engineering) κσθώς και με τον πλοίαρχο και καθηγητή Ναυπηγικής Andrew J. Gillespy.

“Είχαμε εξαιρετικά χρήσιμες συζητήσεις σχετικά με τη νέα εποχή που σχεδιάζουμε για το Πολεμικό μας Ναυτικό“, έγραψε σχετικά τον προσωπικό λογαριασμό του στο ” X ” ο κ. Δένδιας.

Παράλληλα χαρακτήρισε το ΜΙΤ ως “ένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα στην τεχνολογία και την καινοτομία στον κόσμο”.

Ο υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε και το Batelle Autonomy LAB στη Βοστώνη (#MIT Sailing Pavillion) όπου ενημερώθηκε από τον Michael Benjamin (Research Scientist) για τις εκπληκτικές δυνατότητες των αυτονόμως κινουμένων στη θάλασσα και κάτω από αυτήν. «Η θωράκιση με τα συγκεκριμένα μέσα και η κατασκευή τους και στην Ελλάδα, είναι μία από τις προτεραιότητες για τις Ένοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο της «Ατζέντας 2030» αναέφερε ο Νίκος Δένδιας.

Η συνάντηση με τους ομογενείς

«Οι προκλήσεις ασφαλείας στο διεθνές περιβάλλον και στην ευρύτερη περιοχή της χώρας μας, οι οποίες απαιτούν τη μεταρρύθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων με την “Ατζέντα 2030″» βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Νίκου Δένδια με διακεκριμένους ομογενείς από διάφορους κλάδους.

«Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Δένδιας αντάλλαξε απόψεις με τους διακεκριμένους Έλληνες ομογενείς για τη μεταρρύθμιση στις Ένοπλες Δυνάμεις και τη δυνατότητα συμβολής της ομογένειας, σε ζητήματα καινοτομίας και τεχνολογίας», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο επιχειρηματίας Γιώργος Αντωνιάδης, ο οποίος από τον Μάρτιο του 2023 είναι πρόεδρος των επιτρόπων του κολλεγίου Αθηνών στις ΗΠΑ, ο Κωνσταντίνος Σπηλιάκος, της εταιρείας κυβερνοασφάλειας EOS Systems, o Παύλος Τσιτσόπουλος, πρόεδρος της ομογενειακής οργάνωσης επιχειρηματιών «ΑΩ», η Ειρήνη Ηλιακή, λοιμωξιολόγος στο Cambridge Health Alliance (ανιψιά του πεσόντος εν ώρα καθήκοντος Σμηναγού Κ. Ηλιάκη), ο επιχειρηματίας Γιώργος Φραγκιουδάκης, η Μαρίνα Χατζόπουλος, πυρηνικός φυσικός, επικεφαλής της NGO «Δέον», και ο Σταμάτης Αστράς, επιχειρηματίας.

Επίσης παρών ήταν ο γενικός πρόξενος στη Βοστώνη Συμεών Τέγος.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ