Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αλ.Αυλωνίτη : Ανάλγητη η στάση της Κυβέρνησης για την κτηματογράφηση της Κέρκυρας!

άλγητη η στάση της Κυβέρνησης για την κτηματογράφηση της Κέρκυρας!

Αρνούνται, παρά τα συνεχή διαβήματα, να δώσουν την  απαραίτητη παράταση για την κτηματογράφηση των ακινήτων των Κερκυραίων και οδηγούν σε απόγνωση χιλιάδες ιδιοκτήτες.

Επισήμανα στη Βουλή και με συνεχείς παρεμβάσεις, την απόλυτη αναγκαιότητα για ικανή παράταση της προθεσμίας κτηματογράφησης, για διάστημα ίσο με αυτό που είχαν στη διάθεσή τους οι ιδιοκτήτες των υπολοίπων περιοχών της χώρας.
Κατέδειξα ότι, πλέον του ισχνού διαστήματος  που είχαν στη διάθεσή τους οι Κερκυραίοι, υπήρχαν δυσχέρειες από το αλαλούμ που προκάλεσε η Κυβέρνηση με την καθυστέρηση ψηφιοποίησης ή μεταφοράς των αρχείων των Υποθηκοφυλακείων στην έδρα του Κτηματολογικού Γραφείου Ιονίων Νήσων. Η δυσλειτουργία αυτή συνεχίζει να υφίσταται και η Κυβέρνηση αντί να αντιληφθεί τα προβλήματα που δημιουργεί σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, συμπεριφέρεται εχθρικά στην Κέρκυρα!!!
Αρνήθηκαν να ακούσουν και τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς (Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας, Τεχνικό Επιμελητήριο-Τμήμα Κέρκυρας και Οικονομικό Επιμελητήριο-Παράρτημα Ιονίων Νήσων) που με επανειλημμένες εκκλήσεις τους ζητούσαν παράταση μέχρι τέλος του έτους. Αρνήθηκαν να δουν τα αποτελέσματα της αδιαλλαξίας τους, που είχε ως αποτέλεσμα να δηλωθεί μόνο το 10% των δικαιωμάτων προς κτηματογράφηση!!

Και σήμερα έχουμε και τη θεσμική εκτροπή του βουλευτή κ. Γκίκα, ο οποίος, προτάσσοντας το κομματικό συμφέρον έναντι του κοινωνικού, σε ανακοίνωσή του ζητά από τους πολίτες να προβούν σε «εκπρόθεσμη δήλωση κτηματογράφησης», η οποία επιπλέον υπόσχεται ότι θα είναι «χωρίς πρόστιμο»! Επιπόλαια κι επικίνδυνη δήλωση, που δεν θεμελιώνεται νομικά. Το πιστοποιεί και ο Δικηγορικός Σύλλογος που τονίζει ότι η εκπρόθεσμη δήλωση θα επιφέρει οικονομικές κυρώσεις.

Επειδή καμία εμπιστοσύνη δεν μπορούμε να έχουμε σε αυτούς που μας εμπαίζουν και επειδή οφείλουμε να προστατέψουμε τις περιουσίες και τους κόπους των Κερκυραίων, αναλαμβάνω πρωτοβουλία και απευθύνω πρόσκληση σε όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους του τόπου (βουλευτές, Αυτοδιοίκηση, επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς) να συνεργαστούμε γρήγορα και ουσιαστικά ασκώντας πίεση στο αρμόδιο Υπουργείο για εξεύρεση άμεσης, νόμιμης λύσης.

Τώρα, πριν είναι αργά!

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ