Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κατρούγκαλος στα Παραπολιτικά 90,1: Δεν γράφτηκε μόνο ότι με κυβερνητική παρέμβαση πήρα τη θέση, γράφτηκε ότι αυτό έγινε ως αποτέλεσμα συναλλαγής

Ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας για μια δημοκρατική και δίκαιη διεθνή τάξη του ΟΗΕ, Γιώργος Κατρούγκαλος, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα, με αφορμή τα δημοσιεύματα για την εκλογή του στη θέση του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα.

*Διαβάστε εδώ: Δρυμιώτης στα Παραπολιτικά 90,1: Ο κόσμος θέλει να βγάλει κίτρινη κάρτα στη ΝΔ στις ευρωεκλογές

«Ο ΟΗΕ έχει ένα σύστημα που το ονομάζουν ειδικές διαδικασίες, όπου ανεξάρτητοι ειδικοί έχουν την ευθύνη να προετοιμάζουν εκθέσεις, οι οποίες ψηφίζονται από την γενική συνέλευση του ΟΗΕ και από το Συμβούλιο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για να αντιμετωπίζουν προβλήματα ανθρώπινων δικαιωμάτων και να προτείνουν λύσεις. Αυτοί εκλέγονται με δύο τρόπους μπορούν να προταθούν από την κυβέρνησή τους, μπορούν να υποβάλλουν και ατομική υποψηφιότητα. Η δική μου περίπτωση ήταν η δεύτερη της υποβολής ατομικής υποψηφιότητας», είπε αρχικά.

«Δεν γράφτηκε μόνο ότι με κυβερνητική παρέμβαση πήρα τη θέση, γράφτηκε ότι αυτό έγινε ως αποτέλεσμα συναλλαγής… Δυστυχώς η χυδαιότητα εξακολουθεί να έχει θέση στην πολιτική σκηνή. Είναι πολύ χαρακτηριστικό και σχιζοφρενικό ότι αυτά τα διάβασα έκπληκτος λίγη ώρα μετά από τότε που ο Αλ.Τσίπρας μου έστελνε ευχές και συγχαρητήρια για τη θέση αυτή», πρόσθεσε.

Γιώργος Κατρούγκαλος: Η κυβέρνηση αρχίζει να πληρώνει πολιτικό κόστος για προφανή πράγματα

«Φαίνεται ότι η κυβέρνηση αρχίζει να πληρώνει πολιτικό κόστος για προφανή πράγματα. Η ακρίβεια αυτή τη στιγμή χτυπάει τους συμπολίτες μας έντονα και αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί, και δεύτερον ότι υπάρχει μια προφανής ένδειξη ότι η κυβέρνηση στα θέματα των θεσμών και της δημοκρατίας παίζει ένα ρόλο που είναι υπονομευτικός του κράτους δικαίου αυτό φαίνεται στις σφυγμομετρήσεις και θα φανεί και στις εκλογές», επισήμανε.

«Εγώ πιστεύω ότι μοναδική απάντηση στο να μην έχουμε μια διαιώνιση της εξουσίας σαν του κ. Μητσοτάκη είναι η συνεργασία όλων των προοδευτικών δυνάμεων που πρέπει να ξεκινήσει σοβαρά με προγραμματικό λόγο αμέσως μετά τις ευρωεκλογές. Δεν μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει το διακύβευμα της δεύτερης θέσης», συμπλήρωσε.

Στην ερώτηση ποιος θα μπορούσε να ηγηθεί αυτής της συνεργασίας, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε: «Η Κεντροαριστερά στην Ελλάδα ενωνόταν σε ένα μόνο κόμμα όταν υπήρχε μια ισχυρή χαρισματική προσωπικότητα. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν τέτοια προσωπικότητα και ενδεχομένως στο μέλλον να ξαναπαίξει αυτό τον ρόλο τώρα, όμως βρισκόμαστε σε μια φάση κατακερματισμού των δυνάμεων του προοδευτικού τόξου όπου δεν βλέπω πιθανό να έχουμε μια επανάληψη αυτού του φαινομένου».

«Ο κ. Κασσελάκης έχει επικοινωνιακό χάρισμα, όμως δεν θέλω να συνεχίσω αυτή τη συζήτηση γιατί θα πρέπει να μπω και σε ορισμένα στοιχεία κριτικής που θέλω να την κάνω δεν θέλω όμως να την κάνω αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

O Ανδρέας Δρυμιώτης στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή  12-04-24

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ