Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Καιρίδης για επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: “Το Ιράν έχασε την ψυχραιμία του, ψύχραιμα”

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews “Prime” αναφορικά με το δίλημμα που αντιμετωπιζει το Ισραήλ εν μέσω των ραγδαίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή μετά και την ιρανική επίθεση του Σαββάτου (13/4), επισήμανε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει μια απίστευτη κλιμάκωση από μέρους του Ιράν, πάρα πολύ επικίνδυνη για τη σταθερότητα της περιοχής».

Ενώ πρόσθεσε: «Προφανώς, σε ένα πρώτο επίπεδο θα πει κανείς ότι το Ιράν υπερέβη την κόκκινη γραμμή και για πρώτη φορά έχουμε απευθείας επίθεση εναντίον άλλου κράτους του Ισραήλ. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσε αντιπροσώπους αν ήθελε να πλήξει το Ισραήλ, όπως και το Ισραήλ, ήθελε να πλήξει το Ιράν (…) Αν έβαζα έναν τίτλο θα έβαζα τον τίτλο “Το Ιράν αποφάσισε προχθές να χάσει την ψυχραιμία του, ψύχραιμα”».

Αϋφαντής: Οι Ιρανοί είχαν προειδοποιήσει έκαναν την επίθεση ένα τηλεοπτικό σόου

«Ο κίνδυνος είναι εγγενής. Οι Ιρανοί είχαν προειδοποιήσει έκαναν την επίθεση ένα τηλεοπτικό σόου», ανέφερε στην ίδια συζήτηση ο πρέσβης επί τιμή, Γεώργιος Αϋφαντής.

Ενώ πρόσθεσε: «Όπως περίπου στην αρχαία εποχή, οι τοξότες εξαπέλυαν αυτό το σύννεφο από βέλη στον αντίπαλο από μακριά που δεν μπορούσε να τους πλήξει. Βέβαια το Ισραήλ μπορεί να τους πλήξει. Μπορεί να παραβιάσει με τα αεροσκάφη του τον εναέριο χώρο της Ιορδανίας στο Ιράκ και να τους πλήξει. Όμως το Ιράν είναι μία πάρα πολύ μεγάλη χώρα και οι Αμερικανοί ειδικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να βομβαρδιστεί “στη λησμονιά των πληβείων” όπως λένε».

«Συμφέρον του Ισραήλ να μην χάσει την υποστήριξη των δυτικών συμμάχων» είπε ακόμη.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0kvkfscj675)

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ