Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ομιλία Αλ.Αυλωνίτη στη Βουλή : Η εικόνα σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της πατρίδας μας είναι απελπιστική

Από το βήμα της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και Τομεάρχης Δικαιοσύνης κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης  κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για την δημόσια υγεία.

Ο κ. Αυλωνίτης σημείωσε πως «Η εικόνα σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της πατρίδας μας είναι απελπιστική. Δεν ενισχύετε το ΕΣΥ. Ενισχύετε τον ιδιωτικό τομέα». Η κυβέρνηση κινείται στην υγεία με κριτήρια ιδιωτικού τομέα, δηλαδή κόστους-οφέλους, και όχι κοινωνικού συμφέροντος. Και τελικά οι πολίτες πληρώνουν το μάρμαρο. Οι υποδομές είναι απαρχαιωμένες. Οι βλάβες στα ιατρικά μηχανήματα δεν επιδιορθώνονται. Δεν δίνονται κίνητρα για γιατρούς στα νησιά και τις ορεινές περιοχές. Εξαντλητικά ωράρια και χαμηλές αμοιβές ιατρών.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στην Κέρκυρα, που είναι μεγάλο νησί, και στην κατάσταση του Νοσοκομείου. Καθημερινότητα είναι οι διακομιδές ασθενών και οι μετακινήσεις ολόκληρων οικογενειών για λόγους υγείας. Δεκάδες οι παραιτήσεις γιατρών, ελλείψεις προσωπικού σοβαρότατες, διαγνωστικές εξετάσεις μόνο σε ιδιώτες, εντατικοποίηση εργασίας.

Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις ελλείψεις του ΕΣΥ. Που στην πανδημία το χειροκροτούσε, και μετά το λησμόνησε. Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση, χορηγό των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων υγείας;

Ακολουθεί η ομιλία του βουλευτή :

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ