Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παπαγεωργίου στα Παραπολιτικά 90,1: Θεωρώ δεδομένο ότι οι τιμές των καυσίμων θα αυξηθούν ενόψει Πάσχα

Ο Πρόεδρος Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, κος Νίκος Παπαγεωργίου, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με το δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό.

Αναφορικά με τις αυξημένες τιμές των καυσίμων είπε ότι «θεωρώ δεδομένο ότι οι τιμές των καυσίμων θα αυξηθούν εν όψει του Πάσχα. Τα 90$ το βαρέλι σε μια παρατεταμένη περίοδο δεν μας δίνει τη δυνατότητα να μείνουμε κάτω από τα 2€ το λίτρο στην αμόλυβδη βενζίνη. Πιστεύω ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έχουμε πιάσει τα 2€ και στις μεγάλες πόλεις. Δεν μιλάω για τα νησιά και τις ορεινές περιοχές όπου εκεί ήδη είναι πάνω από 2,10 € το λίτρο και οδεύει προς 2,20€ σε αρκετές περιοχές».

«Δεν θα αποκλιμακωθούν οι τιμές γιατί υπάρχουν ήδη πολλά γεγονότα συσσωρευμένα σε παγκόσμιο επίπεδο τα οποία έχουν να κάνουν άμεσα με τα ενεργειακά προϊόντα και κυρίως με τα υγρά καύσιμα», συμπλήρωσε ο κ. Παπαγεωργίου.

«Υπάρχουν δύο σενάρια το ένα το «καλό» είναι αυτό που λεει ότι παραμένουμε ως έχουμε δηλαδή με μια μέση τιμή πανελλαδικά 2€ το λίτρο για την αμόλυβδη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης στο 1,70. Το δεύτερο σενάριο το αρνητικό είναι να γίνει μια γενικευμένη επίθεση στην περιοχή από το Ισραήλ με απαντήσεις από το Ιράν το οποίο θα επηρεάσει άμεσα την παγκόσμια μεταφορά και κίνηση των προϊόντων και το αποτέλεσμα θα είναι να δούμε άμεσα το πετρέλαιο το βαρέλι να ανεβαίνει στα 100$ με προοπτική τα 120$ που σημαίνει τιμή βενζίνης γύρω στα 2,30€», κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ