Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Όταν τα ‘’Παραπολιτικά’’ αποκάλυψαν για την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 6.30 το απόγευμα, θα παρουσιάσει το πλήρες ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου στο Ωδείο Αθηνών και το όνομα του Μπελέρη θα είναι μέσα σε αυτό.

Διαβάστε εδώ: Με Φρέντι Μπελέρη το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ – Το απόγευμα ανακοινώνει ο Μητσοτάκης τη ”γαλάζια” λίστα

Τις τελευταίες μέρες υπήρξαν έντονες ζυμώσεις στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την υποψηφιότητά του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας στη «γαλάζια» λίστα. Παρόλο που την προηγούμενη εβδομάδα οι πληροφορίες έλεγαν ότι μετά τη ζύγιση των υπέρ και των κατά αποφασίστηκε να μη γίνει πρόταση στον Μπελέρη λόγω πιθανής ρήξης στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, η στήλη Big Mouth του powergame.gr αποκαλύπτει σήμερα ότι o Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τις εισηγήσεις, αποφάσισε την συμπερίληψη του στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Να σημειωθεί ότι υπέρμαχος της συγκεκριμένης υποψηφιότητας από την πρώτη στιγμή ήταν ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος μάλιστα είχε επισκεφθεί και τον Φρέντι Μπελέρη στις φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Πολιτικός Καφές της εφημερίδας «Παραπολιτικά» όσο και η στήλη Big Mouth είχαν αναδείξει πρώτοι το σενάριο της υποψηφιότητας Φρέντι Μπελέρη µε το κυβερνών κόμμα στις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Ειδικότερα είχε γραφτεί ότι από τις αρχές του Μαρτίου ο πρωθυπουργός έχει σχεδόν αποφασίσει τη συµµετοχή του δυναµικού Βορειοηπειρώτη στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο κάνοντας λόγο για μια κίνηση-µατ από τον Μητσοτάκη, µε πολλά µηνύµατα εντός και εκτός συνόρων.

Η επιλογή Μπελέρη κρίνεται ότι εξυπηρετεί και µε το παραπάνω τον στόχο της Νέας Δημοκρατίας προκειµένου να ενισχύσει την επιρροή της στη δεξιά πτέρυγα του πολιτικού σκηνικού.

Τι έγραφε ο Πολιτικός Καφές το Σάββατο 16/3

Στις αρχές του µήνα, στη στήλη «Βig Mouth» του powergame.gr είχε γραφτεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεχόταν εισηγήσεις να συµπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.∆. τον φυλακισµένο στις αλβανικές φυλακές δήµαρχο Χειµάρρας, Φρέντη Μπελέρη. Σύµφωνα µε πληροφορίες της στήλης, η σχετική πρόταση φαίνεται να έχει κερδίσει πολύ έδαφος τις τελευταίες ηµέρες, µε τον πρωθυπουργό να έχει σχεδόν αποφασίσει τη συµµετοχή του δυναµικού Βορειοηπειρώτη στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο.

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί η συγκεκριµένη φηµολογία, γίνεται αντιληπτό ότι θα µιλάµε για µια πολύ δυνατή υποψηφιότητα, που θα έρθει να ενισχύσει την προσπάθεια που καταβάλλει τις τελευταίες ηµέρες το κυβερνών κόµµα, προκειµένου να ενισχύσει την επιρροή του στη δεξιά πτέρυγα του πολιτικού σκηνικού. Ο Μητσοτάκης, που ξέρει να διαβάζει δηµοσκοπήσεις, κρίνει αναγκαίο να υπάρξει προσθήκη µιας υποψηφιότητας ικανής να αναχαιτίσει τις εκροές που καταγράφονται από τη Ν.∆., πρωτίστως προς την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου και δευτερευόντως προς τη «Νίκη» του Νατσιού. Στο πλαίσιο αυτό, η επιλογή Μπελέρη κρίνεται ότι εξυπηρετεί και µε το παραπάνω τον στόχο.

protoselido_parapolitika_mpeleris

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ