Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ευρωεκλογές 2024: Τέσσερις άξονες για την Ευρώπη – Άρθρο το υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη ΝΔ Γιώργου Μουρούτη

Η Ευρώπη δεν είναι κάτι απρόσωπο και μακρινό. Αφορά άμεσα τη ζωή μας, αφού το 70% των νόμων που εφαρμόζονται στη χώρα μας έχουν προηγουμένως συζητηθεί και ψηφιστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αν οι πολίτες με τιμήσουν με την ψήφο τους και μου δώσουν την ευκαιρία να τους εκπροσωπήσω θα ήθελα να επικεντρώσω σε τέσσερις στρατηγικούς τομείς οι οποίοι αποτελούν την απόλυτη προτεραιότητά μου:

-Κλιματική αλλαγή:

Η κλιματική αλλαγή δεν είναι κάτι θεωρητικό που απαιτεί μόνον μακροπρόθεσμες στρατηγικές είναι αλλά κάτι που ήδη ζούμε και επηρεάζει τη ζωή μας. Οι καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών, οι πλημμύρες, η θερμοκρασία των θαλασσών, αλλά ακόμη και το πώς έχουν επηρεαστεί οι αγροτικές καλλιέργειες, είναι φαινόμενα που συμβαίνουν τώρα, τα ζούμε σήμερα, δεν είναι κάτι που αναμένεται στο μέλλον. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, όπως και η Ε.Ε. θα πρέπει να είναι εδώ ενθαρρύνοντας γενναίες και καινοτόμες πολιτικές τώρα! Χρειαζόμαστε άμεσα εργαλεία πρόληψης, αντιμετώπισης, αποκατάστασης. Χρειαζόμαστε συνεργασία για την τεχνογνωσία, για τη χρηματοδότηση, για την ανάπτυξη νέων μεθόδων και μέσων.

Όπως και οι αγρότες χρειάζονται μελέτες, χρηματοδότηση, νέες τεχνολογίες και εργαλεία για να αντιμετωπίσουν τα καιρικά φαινόμενα και την αλλαγή στο κλίμα τώρα. Μόνο έτσι θα διασφαλιστεί η αγροτική παραγωγή και κατ’ επέκταση οι τιμές των αγροτικών προϊόντων.

-Τεχνολογικές εξελίξεις:

Η ταχύτητα της τεχνολογίας είναι αυτή που επηρεάζει το επαγγελματικό και εκπαιδευτικό μας μέλλον. Για αυτό και απαιτούνται δράσεις και δικλείδες ασφαλείας για την τεχνητή νοημοσύνη η οποία πρόκειται να επηρεάσει άμεσα τις θέσεις εργασίας, την εκπαίδευση, και την επιστήμη. Όπως απαιτούνται χρηματοδοτικά εργαλεία και πρωτοποριακά προγράμματα προκειμένου να κάνουμε προσβάσιμη τη γνώση κώδικα σε κάθε παιδί αλλά και σε οποιονδήποτε χρειάζεται να εμπλουτίσει τις γνώσεις του.

– Πολιτισμός:

Θέλω να εργαστώ για τον πολιτισμό, όχι ως μια αφηρημένη έννοια αλλά ως παράγοντα προόδου και ανάπτυξης. Δραστηριοποιούμαι τα τελευταία χρόνια στο χώρο του βιβλίου και ξέρω καλά τις δυσκολίες, αλλά και τις ευκαιρίες. Χιλιάδες επαγγέλματα και δεξιότητες περιστρέφονται γύρω από τον πολιτισμό. Μόνο για την παραγωγή ενός βιβλίου εργάζονται δεκάδες άνθρωποι, συγγραφείς, επιμελητές, διορθωτές, γραφίστες, τυπογράφοι, σελιδοποιητές, στελέχη μάρκετινγκ, διανομείς, βιβλιοπώλες και πόσοι άλλοι. Το ίδιο ισχύει στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στη μουσική, στα μουσεία. Πρόκειται για παραγωγικές αλυσίδες τεράστιες με αντίκτυπο όχι μόνο στην οικονομική ζωή της χώρας, αλλά και στην προβολή της, στην τουριστική ανάπτυξη και κυρίως στην εκπαίδευση.

-Δημογραφικό

Τέλος, θέλω να συνεισφέρω με βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες πολιτικές για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος, το οποίο είναι πλέον και πρόβλημα ολόκληρης της Ευρώπης, παρέχοντας κίνητρα στους νέους ανθρώπους να κάνουν οικογένεια.

Όλα αυτά τα ζητήματα είναι εξαιρετικά σημαντικά, από κοινού με πολλά άλλα. Γι αυτό και ως υποψήφιοι οφείλουμε να πείσουμε τους συμπολίτες μας για την κρισιμότητα της ψήφου και για το πόσο αυτή μπορεί να επηρεάσει το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους!

* Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Απογευματινή

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ