Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πλειστηριασμοί: Η «Κόμισσα της Κέρκυρας» αντιμέτωπη ξανά με το ηλεκτρονικό σφυρί (pics)

Η Countess of Normanton και το ακίνητο στην «Λιναμνιά» της Β. Κέρκυρας που βγαίνει στις 24 Απριλίου με τιμή πρώτης προσφοράς 223.503 ευρώ – Πώς συνδέεται με το δημοφιλές σήριαλ «The Durrells

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες βρίσκεται αντιμέτωπη με το ηλεκτρονικό σφυρί μια… «Κόμισσα της Κέρκυρας» για ακίνητο που βρίσκεται στην θέση «Λιναμνιά» του νησιού των Φαιάκων.

Όπως αποκάλυψε το newmoney στις 13 Νοεμβρίου 2023, ο πλειστηριασμός στρέφεται σε βάρος δύο «επώνυμων» οφειλετών και συνιδιοκτητών του και συγκεκριμένα του Τσάντγουικ Τίμοθυ (Chadwick Timothy) και της «Κόμισσας του Νόρμαντον (Countess of Normanton) Βικτόρια Σούζαν Μπίαρντ (Victoria Susan Beard), αμφότερων κάτοικων Λονδίνου, ο πρώτος επί της οδού Padnor Walk και η δεύτερη στο Clifton House Hollywood Road.

Αυτός ο πρώτος πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Intrum και τιμή εκκίνησης 223.503 ευρώ, είχε προγραμματιστεί για τις 22 Νοεμβρίου 2023, αλλά ανεστάλη λόγω αποχής των συμβολαιογράφων.

Τώρα επανήλθε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με προγραμματισμό για την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 και με την ίδια τιμή εκκίνησης των 223.503 ευρώ.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Τι περιλαμβάνει το ακίνητο

Πρόκειται ειδικότερα για ένα γεωτεμάχιο εμβαδού 4.152,14 τ.μ. που βρίσκεται στην θέση «Λιναμνιά» ή «Τρύπα», της γενικότερης περιοχής «Πελεκητό» Περίθειας, της δημοτικής ενότητας Θιναλίων, του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας. Σύμφωνα με την έκθεση, το γεωτεμάχιο «διαθέτει πρόσβαση από και προς την επαρχιακή οδό Αχαράβης – Κασσιώπης, μέσω δουλείας διόδου που καταλήγει στο γεωτεμάχιο, όπου και υπάρχει μεταλλική εξώθυρα εισόδου και εν συνέχεια διαμορφωμένη οδοποιία για την πρόσβαση τόσο στο γεωτεμάχιο αυτό, όσο και σε όμορα γεωτεμάχια συνιδιοκτησίας των οφειλετών».

Εντός του γεωτεμαχίου, έχει ανεγερθεί δυνάμει οικοδομικής άδειας του 2004, μία ισόγεια με υπόγειο κεραμοσκεπής οικοδομή (παραδοσιακού τύπου), της οποίας:

α) το υπόγειο έχει εμβαδόν 86 τ.μ. και περιλαμβάνει αποθηκευτικούς χώρους και το οποίο είναι ανοικτό (δηλαδή ισόγειο) από την νοτιοανατολική πλευρά της οικοδομής όπου και διαθέτει τρείς θύρες εισόδου και

β) το ισόγειο έχει εμβαδόν 86 τ.μ. και περιλαμβάνει μία κατοικία με βεράντα στην νοτιοανατολική πλευρά της οικοδομής (όπου έχει υψομετρική διαφορά, ως όροφος). «Η ποιότητα κατασκευής της οικοδομής είναι καλή και ο βαθμός συντήρησής της επίσης καλός», όπως αναφέρεται.

Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω γεωτεμάχιο αποτελεί τμήμα μεγαλύτερης έκτασης 65.617 τ.μ. που βρίσκεται σε πλαγιά με έντονη θαμνώδη βλάστηση σε περιοχή μη δομημένη. Το συνολικό κτήμα εντοπίζεται στην πρώτη σειρά από τη θάλασσα, αλλά λόγω της μορφολογίας της περιοχής η πρόσβαση σε αυτή δεν είναι εφικτή καθώς η κατάληξη του αγροτεμαχίου είναι έντονα βραχώδης με απότομες ακμές.

Όπως σημειώνεται, «εντός της συνολικής έκτασης ευρίσκεται μεγάλη, πολυτελούς κατασκευής έπαυλη με βοηθητικούς χώρους και πισίνα», ενώ η οικία που βγαίνει στο σφυρί βρίσκεται εντός του γεωτεμαχίου των 4.152,14 τ.μ. το οποίο είναι λειτουργικά συνενωμένο με την λοιπή έκταση. Ωστόσο από την εξωτερική αυτοψία δεν ήταν δυνατό να εντοπιστεί η ακριβής θέση του σε σχέση με την έπαυλη.

Η απόκτηση και πώς φτάσαμε στο σφυρί

Το ακίνητο αυτό ανήκει στους δύο οφειλέτες εξ αδιαιρέτου κατά ποσοστά 75% και 25%. Συγκεκριμένα:

1) στον Τσάντγουικ Τίμοθυ (Chadwick Timothy) κατά ποσοστό 25% εξ αδιαιρέτου, το οποίο περιήλθε εις αυτόν, δυνάμει του 17.173/25-10-2010 συμβολαίου (μεταβίβασης ακινήτων ΕΠΕ στους μετόχους της, κατά την μεταβατική διάταξη του άρθρου 58 του Ν. 3842/2010), που έχει μεταγραφεί στα βιβλία μεταγραφών του αρμοδίου Υποθηκοφυλακείου Όρους, στις 15-4-2011.

2) στην Κόμισσα του Νόρμαντον (Countess of Normanton) Βικτόρια Σούζαν Μπίαρντ (Victoria Susan Beard) κατά ποσοστό 75% εξ αδιαιρέτου, το οποίο περιήλθε εις αυτήν, τμηματικώς και δη: α) κατά ποσοστό 1% εξ αδιαιρέτου δυνάμει του 24.715/28-11-2003 συμβολαίου, που έχει μεταγραφεί στα βιβλία μεταγραφών του αρμοδίου Υποθηκοφυλακείου Όρους, στις 28-11-2003 και β) κατά ποσοστό 74% εξ αδιαιρέτου, δυνάμει του 17.173/25-10-2010 συμβολαίου (μεταβίβασης ακινήτων ΕΠΕ στους μετόχους της, κατά την μεταβατική διάταξη του άρθρου 58 του Ν. 3842/ 2010) που έχει μεταγραφεί στα βιβλία μεταγραφών του αρμοδίου Υποθηκοφυλακείου Όρους, στις 15-4-2011.

Με άλλα λόγια προφανώς, το οικόπεδο αποκτήθηκε περί το 2003 μέσω εταιρείας με μετόχους τους ίδιους και στη συνέχεια η ιδιοκτησία μεταβιβάστηκε άμεσα στην Βικτόρια Σούζαν Μπίαρντ και τον δεύτερο σύζυγό της εκδότη Τίμοθι Τσάντγουικ. Η Μπίαρντ, ωστόσο, είχε παντρευτεί το 1970 τον Τζέιμς Σον Κρίστιαν Γουέλμπορ Ελις Αγκαρ, 6ο κόμη του Νόρμαντον, εξ ου και απέκτησε τον τίτλο ευγενείας της κόμισσας του Νόρμαντον. Τον οποίο τυπικά απώλεσε μετά το διαζύγιό τους, αλλά ουσιαστικά, όπως προκύπτει και από αυτή την περιπέτεια του πλειστηριασμού, εξακολουθεί να τον διατηρεί ισοβίως…

Στην πορεία όμως υπήρξαν και χρέη τα οποία δεν τακτοποιήθηκαν. Έτσι, φτάσαμε σε διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κέρκυρας που κοινοποιήθηκε στους οφειλέτες από τον Ιούνιο του 2022.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2022 δόθηκε εντολή για αναγκαστική κατάσχεση (υπέρ της “Sunrise I NPL Finance DAC” με διαχειρίστρια την Intrum) για ποσό 56.000 ευρώ «στο οποίο η επισπεύδουσα, περιόρισε την εκ του άνω εκτελεστού τίτλου απαίτησή της, με την ρητή δήλωση της, ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματός της, να εισπράξει με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο, το σύνολο της απαιτήσεώς της», όπως αναφέρεται.
Σημειώνεται ότι το ακίνητο φέρει προσημείωση ύψους 750.000 ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς εγγραφείσα στις 22 Αυγούστου 2006.

Η Daily Telegraph, η Leslie Caron και το «The Durrells»

Το ακίνητο στη Λιναμνιά όμως είναι και αυτό…διάσημο. Και τούτο καθώς η έπαυλη και το κτήμα είχαν γίνει θέμα στην βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph που τον Φεβρουάριο του 2020 τα είχε επιλέξει ως «Property of the Week».

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, πρόκειται για το σπίτι στην Κέρκυρα όπου φιλοξενήθηκε η δημοφιλής ηθοποιός Leslie Caron κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «The Durrells», του γνωστού βρετανικού σήριαλ εποχής που γυρίστηκε στο νησί και έχει προβληθεί και από την ελληνική τηλεόραση. Στο σήριαλ η Αμερικανο-γαλλίδα αειθαλής ηθοποιός και χορεύτρια κατά το παρελθόν, υποδυόταν την κοντέσα Μαυροδάκη.

«Έμεινε στο κτήμα Linamia στη βορειοανατολική Κέρκυρα, το οποίο ανήκει στον εκδότη Tim Chadwick και τη σύζυγό του, Victoria Chadwick, πρώην κόμισσα» όπως αναφερόταν στο θέμα, που έκανε λόγο για μια ιδιοκτησία με ατελείωτη σειρά από βεράντες, εντυπωσιακή πισίνα, αλλά και 650 πόδια πρόσοψη στο Ιόνιο Πέλαγος. Μάλιστα σύμφωνα με τους Sotheby’s International Realty, η αξία της εκείνη την εποχή έφτανε τα 6,95 εκατ. ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ