Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ: Οι… φίρμες “νίκησαν” στις κάλπες και μπαίνουν στο ευρωψηφοδέλτιο – Στη λίστα και ο ξάδελφος του Κασσελάκη

Η αναγνωρισιμότητα των υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές έπαιξε και αυτή τη φορά τον ρόλο της, αφού σε γενικές γραμμές οι 35 που επελέγησαν ήταν πρόσωπα προβεβλημένα στον δημόσιο χώρο.

Στην Κουμουνδούρου δηλώνουν πάντως απόλυτα ικανοποιημένοι από την όλη διαδικασία, αφού είχαν την ευκαιρία να μπουν στην κρίση των πολιτών και άνθρωποι που δεν ήταν οργανωμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ και υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχαν την ευκαιρία ούτε να προσεγγίσουν τον κομματικό μηχανισμό.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0kz07ng1fgp)

Στέφανος Κασσελάκης για ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: Σας ευχαριστώ που είστε εδώ για να αλλάξουμε μαζί το αύριο

«Από τη Νέα Υόρκη, θα ήθελα να στείλω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στα περισσότερα από 63.000 μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία για το ελληνικό πολιτικό σύστημα, διαμορφώνοντας οι ίδιοι με την ψήφο τους το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματός μας. Ομολογώ ότι δεν περίμενα τόσο μαζική συμμετοχή, αλλά την ευχόμουν. Σας ευχαριστώ που είστε εδώ για να αλλάξουμε μαζί το αύριο. Γιατί αξίζουμε μια καλύτερη ζωή», ανέφερε σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης από τη Νέα Υόρκη, όπου βρέθηκε για τις εορταστικές εκδηλώσεις της ομογένειας για την 25η Μαρτίου.

Ψήφισαν περισσότεροι από 63.000 μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι βγήκαν πρώτοι

Με διαδικτυακή ψήφο είτε διά ζώσης ψήφισαν περισσότεροι από 63.000. Από αυτούς οι 57.000 ήταν μέλη του κόμματος και οι 6.000 φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Αττική, που είναι και η μεγαλύτερη Περιφέρεια, πρώτος βγήκε ο Νικόλας Φαραντούρης, ενώ στη δωδεκάδα βρίσκονται ο Νίκος Παππάς, ο Ευάγγελος Αντώναρος, η Σοφία Μπεκατώρου, ο Γιώργος Τσίπρας και ο ψυχίατρος Δημήτρης Παπαδημητριάδης.

Ακόμα τις προκριματικές εκλογές κατάφεραν να περάσουν με επιτυχία δύο δημοσιογράφοι -από τις πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές-, ο Δημήτρης Πανόπουλος και ο Δημήτρης Παπανώτας, και δυο άνθρωποι της τέχνης, ο Μάριος Αθανασίου και η Τζένη Αρσένη, η οποία στις εθνικές εκλογές είχε περάσει σε ψήφους τον Νίκο Φίλη στην Α΄ Αθήνας.

Η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα στα θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη, εξελέγη στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ήρθε πρώτος στη Δυτική Ελλάδα. Στη Στερεά Ελλάδα εξελέγη ο Νάσος Παπαργυρόπουλος.

Πρώτη στην Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης ήρθε και η μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη, ενώ εξελέγη και η δημοσιογράφος και σύζυγος του αείμνηστου Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Δώρα Τσαμπάζη. Από μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ κατάφεραν να κερδίσουν οι πρώην βουλευτές Ολυμπία Τελιγιορίδου στη Δυτική Μακεδονία και ο Μάριος Κατσής στην Ήπειρο.

Στην Κρήτη εξελέγη ο Βασίλης Κασσελάκης, ξάδελφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και γιος του πρώην βουλευτή της ΝΔ ο οποίος το 2023 είχε αναλάβει την έδρα του εκλιπόντος Μανούσου Βολουδάκη.

Η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, όταν ο Στέφανος Κασσελάκης θα ανακοινώσει και τα πέντε πρόσωπα τα οποία έχει επιλέξει ο ίδιος για να βάλει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αποκλείεται να ανακοινώσει και πρόσωπα τα οποία θεωρεί ότι πρέπει να βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αν και δεν κατάφεραν να εκλεγούν στις προκριματικές εκλογές.

Να θυμίσουμε ακόμα ότι ο Κώστας Αρβανίτης και η Έλενα Κουντουρά μετέχουν ex officio στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Όλα τα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου

Τα 35 ονόματα που ανακοινώθηκαν χθες είναι:

  • Από την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη οι Αγλαΐα Κατσίγιαννη και ο Γρηγόρης Στογιαννίδης.
  • Από τους Απόδημους οι Αντώνιος Γουναλάκης και Ιφιγένεια Μπουμτζή.
  • Από την Αττική οι Μάριος Αθανασίου, Ευάγγελος Αντώναρος, Τζένη Αρσένη, Μυρτώ Κοροβέση, Σοφία Μπεκατώρου, Δημήτρης Πανόπουλος, Δημήτρης Παπαδημητριάδης, Δημήτρης Παπανώτας, Νίκος Παππάς, Αναστασία Σαπουνά, Γιώργος Τσίπρας και Νικόλας Φαραντούρης.
  • Από το Βόρειο Αιγαίο η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.
  • Από το Νότιο Αιγαίο η Κατερίνα Γιαννακά.
  • Από τη Δυτική Ελλάδα οι Μαργαρίτα Καραγιώργου Λάζαρη, Παναγιώτης Κουρουµπλής, Σπυρίδων Μολώνης.
  • Από τη ∆υτική Μακεδονία η Ολυµπία Τελιγιορίδου.
  • Από την Ήπειρο ο Μάριος Κατσής.
  • Από τη Θεσσαλία οι Παναγιώτα ∆ριτσέλη, Γεώργιος Μαρτίου, Χριστίνα Χλαπανίδα.
  • Από το Ιόνιο ο Χαράλαµπος Αραβαντινός-Σιµωνέτος.
  • Από την Κεντρική Μακεδονία οι ∆ώρα Αυγέρη, Γιώργος Νούσκαλης, Αντώνης Τουµανίδης, ∆ώρα Τσαµπατζή.
  • Από την Κρήτη οι Μαρία Καλουδιώτη, Βασίλης Κασσελάκης.
  • Από την Πελοπόννησο η Κατερίνα Πριφτάκη και από τη Στερεά Ελλάδα ο Νάσος Παπαργυρόπουλος.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ