Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Το παρασκήνιο µε την υποψηφιότητα Μπελέρη: Πότε ελήφθη η τελική απόφαση από τον Μητσοτάκη

Ήταν πριν από περίπου δυο µήνες όταν στο τραπέζι των συζητήσεων, στο Μέγαρο Μαξίµου, για τα ονόµατα που θα πλαισιώσουν το ευρωψηφοδέλτιο της Ν∆ «έπεσε» και αυτό του Φρέντι Μπελέρη.

Πρώτος, σύµφωνα µε πληροφορίες, έθεσε το θέµα της υποψηφιότητας Μπελέρη στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρώην υπουργός Επικρατείας και (τότε) στενός συνεργάτης του Σταύρος Παπασταύρου.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0kxu9rjhgh5)

Το παρασκήνιο µε την υποψηφιότητα Μπελέρη

Μία πρόταση η οποία ήρθε, εκτός των άλλων, βλέποντας τη δυναµική που καταγράφουν στη Βόρεια Ελλάδα τα κόµµατα των Κυριάκου Βελόπουλου και ∆ηµήτρη Νατσιού, οι οποίοι και οι δύο είχαν πλησιάσει τον εκλεγµένο δήµαρχο Χειµάρρας για να τον συµπεριλάβουν στο ευρωψηφοδέλτιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχικά διατηρούσε τις επιφυλάξεις του για τη συγκεκριµένη υποψηφιότητα. Επιφυλάξεις που είχαν να κάνουν κυρίως µε το ενδεχόµενο να διαταράσσονταν έτι περαιτέρω οι ελληνοαλβανικές σχέσεις.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ku5hr3s4op)

Ωστόσο ο πρωθυπουργός, βλέποντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δηµοσκοπήσεων που έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίµου τις τελευταίες ηµέρες και ακούγοντας, παράλληλα, την επιχειρηµατολογία των πιο στενών συνεργατών του, Μάκη Βορίδη και Θανάση Νέζη, πείστηκε ότι η υποψηφιότητα Μπελέρη είναι ικανή να αναχαιτίσει τις εκροές των ψηφοφόρων που κινούνται δεξιά της Ν∆.

Οι ζυµώσεις για την εν λόγω υποψηφιότητα συνεχίστηκαν µε την επίσκεψη του γιου του Φρέντη Μπελέρη, Πέτρου, το Σάββατο το πρωί στο γραφείο του Μάκη Βορίδη στη Ζαλοκώστα, ενώ ο υπουργός Επικρατείας συνέχισε τις επαφές και µε τον αδερφό του εκλεγµένου δηµάρχου Χειµάρρας.

Η τελική απόφαση πάρθηκε από τον πρωθυπουργό και ανακοινώθηκε στο επιτελείο του αργά το απόγευµα της Κυριακής µετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ