Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Φρέντι Μπελέρης για την υποψηφιότητά του με τη ΝΔ: “Θα σηκώσω ψηλά το φρόνηµα της Ελλάδας” – Τι δηλώνει ο φυλακισµένος στην Αλβανία δήμαρχος Χειµάρρας στην “Απογευματινή”

«Θέλω να µεταφέρω τον πόνο και τα βάσανα των Βορειοηπειρωτών µας και του χειµαρριώτικου λαού στο Ευρωκοινοβούλιο. Θα σηκώσω όσο πιο ψηλά µπορώ το φρόνηµα της πατρίδας. Ευχαριστώ πολύ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη µεγάλη τιµή και την ιστορική πρόκληση», ήταν η πρώτη αντίδραση του Φρέντι Μπελέρη µε δήλωσή του στην «Απογευµατινή», λίγη ώρα αφότου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε και επισήµως την υποψηφιότητα του φυλακισµένου δηµάρχου Χειµάρρας στο ψηφοδέλτιο της Νέας ∆ηµοκρατίας για τις ευρωεκλογές.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0kxu9rjhgh5)

Υποψηφιότητα Φρέντι Μπελέρη: Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν φίλοι και ψηφοφόροι την είδηση

Λίγο πριν συναντήσουµε τον Φρέντι Μπελέρη στη φυλακή, στα γραφεία της Οµόνοιας στην παραλία της Χειµάρρας, αλλά και στην επιχείρηση εστίασης που διατηρεί η οικογένειά του, πλήθος κόσµου, συγγενείς, φίλοι και ψηφοφόροι εξέφραζαν τη χαρά τους για τον εκλεγµένο Βορειοηπειρώτη δήµαρχο, ο οποίος παραµένει φυλακισµένος. Μόλις έγινε η ανακοίνωση του ονόµατός του, οι παριστάµενοι σηκώθηκαν όρθιοι και τον καταχειροκροτούσαν φωνάζοντας «Φρέντι Μπελέρης».

«Είµαι πολύ συγκινηµένη. Σας ευχαριστούµε όλους. Ο Φρέντης θα κάνει πάντα το καλύτερο για τον τόπο του και την πατρίδα», δήλωνε συγκινηµένη η σύζυγός του Αντωνία. Εκεί βρίσκονταν και ο πατέρας του Πέτρος µε τον αδελφό του και τους φίλους τους. «Ο Φρέντι µας αγωνίζεται 30 χρόνια. Αποτελεί δικαίωση για εµάς και για εκείνον. ∆εν µπορώ να χαρώ ακόµη µέχρι να τον δω να βγαίνει από τη φυλακή. Έχει ταλαιπωρηθεί πολύ µια ζωή», µας έλεγε.
Στο Ωδείο Αθηνών, κατά την παρουσίαση των υποψήφιων ευρωβουλευτών, ο Πύρρος ∆ήµας µιλώντας στον γιο του Φρέντι Μπελέρη, Πέτρο, είπε «θα τα δώσουµε όλα, ο µπαµπάς θα δικαιωθεί».

Το μήνυμα του Φρέντι Μπελέρη

Στο µήνυµά του ο Φρέντι Μπελέρης τόνισε: «Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την αµέριστη στήριξη που µου προσέφερε όλους αυτούς τους µήνες που βρίσκοµαι φυλακισµένος. Η µάχη που δίνω είναι µάχη για το κράτος δικαίου και τη δηµοκρατία, οι κανόνες των οποίων πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους. Είναι µάχη για τις αξίες που πρεσβεύει η ∆ύση και η Ευρώπη και οι οποίες πρέπει να γίνονται σεβαστές από όσους θέλουν να ενταχθούν στη µεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Είναι µάχη για το πιο ταλαιπωρηµένο και αδικηµένο κοµµάτι του Ελληνισµού, την ελληνική µειονότητα της Αλβανίας. Τα αδέρφια µου, που µετά από δεκαετίες καταπίεσης θέλουν και δικαιούνται να ζουν ελεύθερα και ειρηνικά, χωρίς φόβο, σε έναν τόπο που σέβεται τα δικαιώµατα, την τιµή και τις περιουσίες τους».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0kv63z7qqqx)

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ