Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ανδρέας Λοβέρδος: Ο στόχος για τις ευρωεκλογές είναι οι “Δημοκράτες” να είναι πάνω από το 3% και να είμαστε το μεγαλύτερο από τα μικρά κόμματα

Για τους «Δημοκράτες» και τους στόχους που έχει θέσει σχετικά με τις ευρωεκλογές του Ιουνίου μίλησε στον ANT1 ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Ο στόχος είναι πάνω από το 3 % και να είμαστε το μεγαλύτερο από τα μικρά κόμματα. Να μπορέσουμε να έχουμε 2ο βουλευτή», είπε αρχικά.

Ερωτηθείς από πού θα αντλήσει ψηφοφόρους, είπε ότι «θα πάρουμε ψηφοφόρους από τη Νέα Δημοκρατία που αποσυσπειρώνεται. Ο Μητσοτάκης είναι μόνος του γι΄ αυτό κερδίζει. Αλλά υπάρχουν πολλοί ψηφοφόροι που είναι δυσαρεστημένοι».

*Διαβάστε εδώ: Ευρωεκλογές 2024: Υποψήφιος με τους Δημοκράτες του Λοβέρδου ο Μανώλης Αναγνωστάκης

Ανδρέας Λοβέρδος: Οι ιδέες μου δεν μπορούν να βρουν τόπο στο ΠΑΣΟΚ – Το ΠΑΣΟΚ στρέφεται προς τα αριστερά και το αδιευκρίνιστο

Σχετικά με την πολιτική του ταυτότητα, ανέφερε: «Είμαι ένας κεντρώος πολίτικος από τον καιρό του ΠΑΣΟΚ και οι ιδέες μου δεν μπορούν να βρουν τόπο στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ στρέφεται προς τα αριστερά και το αδιευκρίνιστο.

Η μεγάλη δεξαμενή των ψηφοφόρων που αποσυσπειρώνονται είναι από την Νέα Δημοκρατία.

Η μεγαλύτερη πηγή είναι αυτή που ψήφησαν Κυριακό Μητσοτάκη και τα προηγούμενα χρόνια ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ.

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν δυο φορές τη Νέα Δημοκρατία. Αυτοί είναι δυσαρεστημένοι και επανέρχονται».

Ερωτηθείς για το εάν του είχε γίνει πρόταση από τη Νέα Δημοκρατία, ανέφερε: «Ποτέ δεν μου έγινε πρόταση από τη Νέα Δημοκρατία. Εκείνη την περίοδο σκεφτόμουν αν θα κατέβω υποψήφιος. Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι φίλος μου. Ο Σαμαράς είναι ένας από τους καλυτέρους Έλληνες πρωθυπουργούς. Δεν μπορώ να κάνω την σύγκριση με τον Γιώργο Παπανδρέου».

«Υπήρχε ένα αντίβαρο του 25 με 30 τοις εκατό που το έπαιρνε ο κ. Τσίπρας και τώρα δεν υπάρχει. Η αντιπολίτευση σήμερα λέει σε όλα όχι και αυτό είναι το πρόβλημα.

Ο Κασσελάκης έχει την πολιτική ηρεμία τώρα να εκθέσει τις θέσεις του. Πιστεύω θα είναι δεύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση.

«Όταν κανείς κόμμα, θέλεις ψήφους από όπου και αν προέρχονται. Είμαστε ένα κόμμα που είναι αποκλειστικά στο κέντρο και απευθύνεται παντού.

Ξεκίνησα μόνος μου και τώρα είμαστε 42 υποψήφιοι. Είμαστε αποκλειστικά στο κέντρο. Αρκετοί υποψήφιοι μας που είναι στο ψηφοδέλτιο προέρχονται από τα δεξιά», σημείωσε.

Σχετικά με τις διαφορές των «Δημοκρατών» από το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι « τα πανεπιστήμια, η επιστολική ψήφος είναι κάποια από τα θέματα που μας κάνουν να διαφέρουμε από τον κ. Ανδρουλάκη. Επίσης στα ελληνοτουρκικά διαφέρουμε από το ΠΑΣΟΚ. Η προσέγγιση της κυβέρνησης με την Τουρκία είναι σωστή».

Σχετικά με το αν υπάρχει πρόβλημα με το κράτος δικαίου, απάντησε: «Υπάρχει πρόβλημα στις υποκλοπές και ενστερνίζομαι την άποψη του κ. Αλιβιζάτου».

Πρόσθεσε ότι είναι απαράδεκτο Έλληνες ευρωβουλευτές να επιτίθενται στην Ελλάδα και να ζητούν διακοπή χρηματοδότησης.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0m5n0884i8h)

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ