Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βασίλης Σίμος: Η… ψαριά των εκλογών θα είναι εξαιρετικά καλή για εμάς, ο κόσμος πιστεύει στον Ανδρέα Λοβέρδο

Ο πρόεδρος του Σωµατείου των Ιχθυοπωλών στη Βαρβάκειο Αγορά, Βασίλης Σίµος, είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής µε το κόµµα του Ανδρέα Λοβέρδου, Δηµοκράτες. Μιλάει στο «S» για την απόφασή του να εισέλθει στην ενεργό πολιτική δράση και για τη δύσκολη περιπέτεια της υγείας του, που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή, αλλά που κατάφερε να την ξεπεράσει και να επιστρέψει πιο δυνατός και πιο σοφός.

Πόσα χρόνια ασχολείστε µε το ιχθυεµπόριο;

Ασχολούµαι µε το ιχθυεµπόριο τα τελευταία 16 χρόνια. Ξεκίνησα να βοηθώ στην οικογενειακή επιχείρηση από 15 χρόνων, παράλληλα µε το σχολείο, και από 19 χρόνων την ανέλαβα ενεργά, ανοίγοντας ακόµα δύο καταστήµατα στην Ιχθυαγορά της Βαρβακείου.

Γιατί επιλέξατε το κόµµα του Ανδρέα Λοβέρδου, ∆ηµοκράτες;

Επέλεξα τους ∆ηµοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου γιατί είδα έναν καθαρό άνθρωπο, έµπειρο πολιτικό, έναν καθηγητή πανεπιστηµίου, που παράλληλα βλέπει τη σωστή πλευρά της Ιστορίας και των εξελίξεων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αλλά και επιλέχθηκα από τον Ανδρέα Λοβέρδο για όλα όσα έχω χτίσει αυτά τα χρόνια.

Ο κ. Λοβέρδος κατάλαβε αµέσως από το πρώτο µας ραντεβού το πάθος µου να επικοινωνήσω την εµπειρία µου, αλλά και να δώσω λύσεις, όπως δίνω καθηµερινά όλα αυτά τα χρόνια στον απλό κόσµο. Ετσι, λοιπόν, αποφασίσαµε µαζί να πορευτούµε µε στόχο την είσοδό µας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να δώσουµε βροντερό «παρών» µαζί µε τους ∆ηµοκράτες. Είµαστε ένα κόµµα για τον Ελληνα πατριώτη και την Ελληνίδα πατριώτισσα, που δεν πρέπει να γίνεται υποχείριο των ακραίων δυνάµεων, αλλά να βάζει την κοινή λογική για γενναίες µεταρρυθµίσεις πάνω στα πραγµατικά προβλήµατα που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή του Ελληνα, Ευρωπαίου πολίτη.

Τι ακούτε από τον κόσµο που έρχεται να ψωνίσει; Κάτι που θυµάστε έντονα;

Εµείς στην αγορά ακούµε πάντα τα παράπονα του κόσµου, είτε αυτά είναι για τις µειωµένες συντάξεις είτε για την ακρίβεια είτε για το υψηλό κόστος ενέργειας είτε για τις τσουχτερές τιµές των καυσίµων είτε για τα πολύ υψηλά ενοίκια. Οµως, τους καταλαβαίνουµε, διότι όλα αυτά τα βιώνουµε κι εµείς, οι µικροµεσαίες επιχειρήσεις, που βαλλόµαστε καθηµερινά από την ακρίβεια. Υπάρχουν, βέβαια, και οι πιο διασκεδαστικοί, που αφήνουν τα προβλήµατα αυτά απέξω και θα σου µιλήσουν για αθλητικά και την αγαπηµένη τους οµάδα. Ετσι ισορροπεί λίγο η κατάσταση στην καθηµερινότητά µας.

“Εμείς στην αγορά ακούμε πάντα τα παράπονα του κόσμου, τους καταλαβαίνουμε, διότι όλα αυτά τα βιώνουμε κι εμείς”

Τι «ψαριά» περιµένετε στις ευρωεκλογές;

«Του ψαρά το πιάτο δέκα φορές είν’ αδειανό και µια φορά γεµάτο», λέει µια παροιµία. Πιστεύω ότι, αν µέσα σε αυτούς τους δύο µήνες προλάβουµε να µας µάθει και να µας ακούσει ο κόσµος, η «ψαριά» των εκλογών θα είναι εξαιρετικά καλή. Ηδη ο κόσµος που περνάει από την αγορά µού εκφράζει τη στήριξή του και δείχνει να πιστεύει στο καθαρό πρόσωπο του Ανδρέα Λοβέρδου, στους ∆ηµοκράτες, αλλά και σε εµένα. Εγώ µε τον κόσµο της αγοράς έχω µια σχέση αγάπης, µια σχέση πολύ δυνατή, που χτίζεται καθηµερινά εδώ και πολλά χρόνια, µε εµπιστοσύνη και ειλικρίνεια. Κάθε ηλικιωµένος και ηλικιωµένη για µένα είναι οικογένεια και, πιστέψτε µε, η αλληλοεκτίµηση και ο σεβασµός είναι τα πιο γερά θεµέλια σε µια σχέση που δοκιµάζεται στο πέρας του χρόνου. Τα µηνύµατα που λαµβάνω καθηµερινά για το νέο αυτό ξεκίνηµα ως πολιτικός εκπρόσωπος των ∆ηµοκρατών και ως υποψήφιος ευρωβουλευτής είναι άκρως ενθαρρυντικά και θετικά. Εγώ προσωπικά έχω εµπιστοσύνη στην κρίση αυτών των ανθρώπων και πιστεύω ότι το ποσοστό µας θα είναι όσο είναι το ποσοστό του πληθωρισµού αυτήν τη στιγµή στα τρόφιµα, για να σας το κάνω και λίγο πιο tricky. Στόχος µας, βέβαια, είναι να φτιάξουµε ένα ρεαλιστικό οικονοµικό µοντέλο, χωρίς να ξεπερνά τα δηµοσιονοµικά περιθώρια, αλλά να είναι ελαστικό, ώστε να περιοριστεί η ακρίβεια και να πέσει ο πληθωρισµός, µε λύσεις βασισµένες στην ελληνική πραγµατικότητα, όχι µέσα από τη «γυάλα» των αριθµών.

Ποιο είναι το µήνυµα που θέλετε να περάσετε στην Ευρώπη για τα θέµατα της χώρας και των ατόµων της ηλικίας σας;

Το µήνυµα που θέλω να περάσω µε την παρουσία µου είναι ότι οι νέοι από όλα τα επαγγέλµατα πρέπει να µη θεωρούν ταµπού την πολιτική. Να µη σνοµπάρουν τα πολιτικά, γιατί µέσα από αυτό το πρίσµα ο καθένας βάζει το λιθαράκι του για την εξέλιξη της χώρας µας, αλλά πάνω από όλα θα ωφεληθούµε όλοι στο µέλλον θετικά. Το «∆εν ψηφίζω» που ακούµε από τα χείλη πολλών νέων Ελλήνων ίσως είναι και η αιτία που αφήνουµε την τύχη της χώρας µας και της ίδιας µας της ζωής στα χέρια κάποιου που δεν επιλέξαµε. Ετσι, η παρουσία µου στο πολιτικό σκηνικό, αν επηρεάσει θετικά έναν νέο άνθρωπο και µπορέσει να ταυτιστεί µαζί µου, θα είναι µια νίκη για µένα και τους ∆ηµοκράτες, νίκη σε όλα αυτά που πρεσβεύουµε. Οµως, και αν κάποιον τον επηρεάσει αρνητικά, αν ασκήσει το εκλογικό του δικαίωµα, πάλι θα αισθάνοµαι νικητής, γιατί θα έχω βοηθήσει στη µείωση της µεγάλης αποχής. Αρα, και µία µονάδα κάτω να είναι η αποχή των εκλογών, είµαστε εν δυνάµει νικητές.

Είχατε κάποια δύσκολη στιγµή στη ζωή σας;

Η πιο δύσκολη στιγµή της ζωής µου ήταν όταν µου τρύπησε ο πνεύµονας και µε έσωσαν οι γιατροί λίγα λεπτά προτού υποστώ πνευµονικό οίδηµα. Εκανα δύο πολύωρες επεµβάσεις µέσα σε διάστηµα λίγων ηµερών. Τότε τα οικονοµικά µου δεν ήταν και στην καλύτερή τους µοίρα, όπως των περισσότερων Ελλήνων, µε ρυθµίσεις, µε λογαριασµούς να τρέχουν και πολλές υποχρεώσεις, ενώ εγώ δεν µπορούσα να εργαστώ για περίπου έναν χρόνο. Εκεί βίωσα και την ελαφριά κατάθλιψη, που είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Παρά ταύτα, δεν το έβαλα κάτω και σηκώθηκα πιο δυνατός και πιο σοφός µέσα από όλη αυτή τη δίνη.

*Δημοσιεύτηκε στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ