Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ελένη Σχινά: Ποια είναι η νέα συνεργάτιδα-κλειδί του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ένα από τα πρόσωπα-κλειδιά στη νέα «αρχιτεκτονική» του Μεγάρου Μαξίμου είναι η Ελένη Σχινά, η νέα διευθύντρια του ιδιαίτερου γραφείου του πρωθυπουργού, που ανέλαβε το αρχείο και το πρωτόκολλο του πρωθυπουργού, μαζί με πλήθος άλλων αρμοδιοτήτων, ορισμένες εκ των οποίων ασκούσε μέχρι πρόσφατα ο Γιάννης Μπρατάκος. Από το 2019, η κ. Σχινά ήταν το μοναδικό πρόσωπο, πέραν του Κυριάκου Μητσοτάκη (και της Γραμματείας του) και του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, που δια τηρούσε γραφείο στο ισόγειο του Μεγάρου Μαξίμου.

Ηταν συχνά δύσκολο να την παρατηρήσεις, αφού συνήθως… κρυβόταν πίσω από πάκους με χαρτιά και φακέλους, καθώς χειριζόταν μια σειρά από μικρές και μεγάλες υποθέσεις, πολλές φορές μάλιστα και αρκετές που απαιτούσαν ειδικό χειρισμό.

Εχοντας πλέον συμπληρώσει σχεδόν 20 χρόνια ως συνεργάτιδα του κ. Μητσοτάκη, απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, που της αναθέτει σταδιακά και πιο «δύσκολες» αποστολές. Παντρεμένη και μητέρα πλέον δύο μικρών παιδιών σήμερα, η Ελένη Σχινά πήγε Δημοτικό στο Παγκράτι και Γυμνάσιο και Λύκειο στην Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης, ένα πειραματικό τότε σχολείο της Νέας Σμύρνης, με ιστορικό όνομα και προέλευση.

Είχε ιδιαίτερη έφεση στα μαθήματα, και δη στις ξένες γλώσσες: Αγγλικά, ιταλικά και τουρκικά είναι οι τρεις γλώσσες που μιλάει σήμερα. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (το γνωστό «Ιστορικό-Αρχαιολογικό») και έκανε μεταπτυχιακό στη Νεότερη Ελληνική Πολιτική Ιστορία.

Ελένη Σχινά: Εργατική και χαμηλών τόνων

Οταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη για πρώτη φορά στη Βουλή, το 2004, τη βρήκε, ως ιστορικό πλέον, στο Ιδρυμα «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης», όπου επιμελείτο το πλούσιο προσωπικό αρχείο του πρώην πρωθυπουργού – κι έτσι ξεκίνησε η γνωριμία τους. Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε όχι μόνο τις βαθιές της γνώσεις για τη σύγχρονη Πολιτική Ιστορία, αλλά κυρίως το γεγονός ότι ήταν εργατική και χαμηλών τόνων.

Γρήγορα κέρδισε την εμπιστοσύνη του και άρχισε η συνεργασία τους, που έφερε την ιστορικό, με καταγωγή από τη Μεσσηνία, το 2013 στο ιδιαίτερο γραφείο του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αργότερα στο γραφείο προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και από το 2019 στο Μέγαρο Μαξίμου, ως επικεφαλής στο Γραφείο Διοίκησης και Οργάνωσης της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού. Παράλληλα, από το 2017 η Ελένη Σχινά είναι και αναπληρώτρια διευθύντρια στο Ιστορικό Αρχείο της Νέας Δημοκρατίας, που συστάθηκε τότε ως ειδική διεύθυνση του κόμματος, με απόφαση του κ. Μητσοτάκη.

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ