Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ζαχαριάδης στα Παραπολιτικά 90,1: Βλέπω ότι μετά από πολλά χρόνια, υπάρχει μια σημαντική πολιτική και κοινωνική κάμψη της ΝΔ

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τη δημοσιογράφο Στέλλα Γκαντώνα.

*Διαβάστε εδώ: Οι πληγές, οι στόχοι και τα… στοιχήµατα ενόψει ευρωεκλογών – Τα αγκάθια του Μητσοτάκη και η αντεπίθεση µε το βλέµµα στα δεξιά

Με αφορμή το θαύμα στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη, είπε: «Εκτιμώ ότι αυτό είναι σε μια συζήτηση μια εκφορά του λόγου, δεν μπορεί να είναι κάτι παραπάνω. Τα πιστεύω του κάθε ανθρώπου είναι προσωπικό του ζήτημα. Υπάρχει απόλυτος σεβασμός στις προσωπικές ελευθερίες και στα προσωπικά πιστεύω, αν κάποιος πιστεύει ότι έγινε ένα θαύμα, είναι προσωπικό θέμα δεν είναι μια πολιτική θέση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα το οποίο έχει πάγιες θέσεις στο θέμα εκκλησίας-κράτους, τις οποίες εξέφρασε και ο πρόεδρος στην ανάρτησή του στην επίσκεψη στις ΗΠΑ».

Αναφορικά με την καταδίκη της ιρανικής επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε: «Είναι αυτονόητη η καταδίκη της ιρανικής επίθεσης σε βάρος του Ισραήλ, όπως αυτονόητη είναι και η καταδίκη της σφαγής που γίνεται στη Γάζα. Το αίτημα για ειρήνη, όχι μόνο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και στη γειτονιάς μετά τη βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ και της χώρας. Μια εξωτερική πολιτική, η οποία πρέπει να είναι πολυδιάστατη. Πολυδιάστατη δεν σημαίνει εξισορροπιστική για όλους, πολυδιάστατη σημαίνει ότι ταυτόχρονα μπορώ να συγκρούομαι αλλά και ταυτόχρονα να συνομιλώ. Πρέπει πάντα η εξωτερική πολιτική της χώρας και οι θέσεις της να ευθυγραμμίζονται με τα συμφέροντα της ίδιας της χώρας. Δεν μπορούμε δηλαδή και δεν πρέπει να γίνουμε μπροστινοί συμφερόντων κανενός».

Κώστας Ζαχαριάδης: Βλέπω ότι μετά από πάρα πολλά χρόνια, υπάρχει μια σημαντική πολιτική και κοινωνική κάμψη της ΝΔ

Όσον αφορά στις ευρωεκλογές, σημείωσε: «Δεν κρίνεται το ζήτημα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στις ευρωεκλογές, κρίνεται όμως το ζήτημα της πολιτικής ισχύος. Εγώ βλέπω ότι μετά από πάρα πολλά χρόνια, υπάρχει μια σημαντική πολιτική και κοινωνική κάμψη της ΝΔ και με βάση αυτά που οι δημοσκόποι μετρούν είναι πιθανό η ΝΔ να έχει μια απώλεια 20 με 30% της εκλογικής δύναμης που είχε πάρει ένα χρόνο πριν άρα εκεί μπαίνει θέμα πολιτικής ισχύος και κοινωνικής αποδοκιμασίας».

Για το ΠΑΣΟΚ, είπε: «Το γεγονός ότι έχει αναγάγει σε αυτοσκοπό το ζήτημα «να είμαι δεύτερος», δηλαδή ο αντίπαλός μου δεν είναι ο πρώτος, αλλά είναι να είμαι εγώ δεύτερος είναι επίσης ένα πρόβλημα, γιατί αυτό δείχνει μια μιζέρια, μια εσωστρέφεια και μια παντοτινή αποδοχή της κυριαρχίας και του κ. Μητσοτάκη, αλλά και της συντηρητικής παράταξης στα ζητήματα».

Ο Κώστας Ζαχαριάδης στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα         17-04-24

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ