Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κικίλιας: Αυστηρά μηνύματα εν όψει αντιπυρικής περιόδου – “Όποιος συλλαμβάνεται δεν γλιτώνει με τίποτα”

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, προειδοποίησε μιλώντας απόψε (17/04) στο ACTION24, πως «θα έχουμε την δυσκολότερη αντιπυρική περίοδο των τελευταίων ετών», ενώ, ξεκαθάρισε ότι «όποιος συλλαμβάνεται δεν γλυτώνει με τίποτα.

Ήδη, το Πυροσβεστικό Σώμα και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχουν απευθύνει «ισχυρή σύσταση» στους συμπολίτες μας «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και «να συμβουλεύονται τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και τον ημερήσιο κίνδυνο πυρκαγιάς», παρά το γεγονός ότι «στη χώρα μας ξεκινά επίσημα την 1η Μαΐου και διαρκεί έως την 31η Οκτωβρίου».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0mlwr67pcsx)

Κικίλιας: Δεν επιδέχεται αμφισβήτησης ότι ζούμε μία κλιματική κρίση, όχι αλλαγή

Όσον αφορά τα μέτρα πρόληψης αλλά και το πλαίσιο των ποινών για τους παραβάτες, ανέφερε αρχικά πως «φέραμε ένα νομοσχέδιο το τέλος του 2023, που έχει να κάνει με τα δάση. Ακόμη, τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας προχώρησαν σε καίριες προσλήψεις προσωπικού και “δασοκομάντος”.

Πλέον, τα πρόστιμα είναι υπερπολλαπλάσια για τους αμελείς. Αλλάξαμε τον Ποινικό Κώδικα μαζί με τον κ. Φλωρίδη (σ.σ. Υπουργός Δικαιοσύνης) στο κομμάτι του εμπρησμού εξ αμελείας που αποτελεί κακούργημα από εδώ και πέρα. Εφέτος, όποιος συλλαμβάνεται, δεν γλυτώνει με τίποτα. Θα πάει μέσα».

«Πλέον, δεν επιδέχεται αμφισβήτησης ότι ζούμε μία κλιματική κρίση, όχι αλλαγή. Η εικόνα στο Ντουμπάι, της Σλοβενίας, της Γερμανίας, του Καναδά, δείχνουν ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο. Θα έχουμε μία δύσκολη αντιπυρική περίοδο και θα δίνουμε μάχες κάθε μέρα», επεσήμανε εν συνεχεία.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0mlpxanmpyx)

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ