Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μανώλης Κεφαλογιάννης στα Παραπολιτικά 90,1: “Το θέμα του Φρέντι Μπελέρη πια δεν είναι ελληνο-αλβανικό αλλά είναι ευρω-αλβανικό”

“Το θέμα του Φρέντι Μπελέρη πια δεν είναι ελληνο-αλβανικό αλλά είναι ευρω-αλβανικό”, είπε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης επεσήμανε την ανάγκη για μια δίκαιη δίκη για τον κ. Μπελέρη και εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι ο κ. Μπελέρης θα είναι υποψήφιος για το Ευρωκοινοβούλιο.

Σχετικά με τα πολιτικά ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Κεφαλογιάννης επισήμανε την αυξημένη εμπιστοσύνη που εκφράζεται προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. “Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι τα ποσοστά της ΝΔ θα είναι πολύ ενισχυμένα και σε αυτές τις ευρωεκλογές,¨ επισήμανε.

Τέλος, ο κ. Κεφαλογιάννης σχολίασε την αντιπολίτευση, εκφράζοντας την επιθυμία για μια σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Αναφορικά με την υποψηφιότητα Μπελέρη

Μ.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Τον Φρέντι Μπελέρη τον έχω επισκεφτεί τέσσερις φορές στη φυλακή. Έχω συζητήσει με την ιδιότητά μου ως πρόεδρος της επιτροπής ΕΕ-Αλβανίας το θέμα αυτό και με τον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας και με τον ίδιο τον κ.Ράμα τρεις φορές μάλιστα και αυτό που ζητούμε είναι η δίκαιη δίκη του Φ. Μπελέρη. Χαίρομαι ιδιαίτερα που θα είναι υποψήφιος για την ευρωβουλή ένας άνθρωπος ο οποίος με τη στέρηση της προσωπικής του ελευθερίας αγωνίζεται για τα δίκαια της ελληνικής εθνικής μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο.

Μ.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Το θέμα του Φρέντι Μπελέρη πια δεν είναι ελληνο-αλβανικό αλλά είναι ευρω-αλβανικό.

Μ.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Είναι θέμα της αλβανικής δικαιοσύνης να αποφασίσει αν θα ελευθερωθεί ο κ. Μπελέρης πριν από τις ευρωεκλογές.

Μ.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Ο κ. Μπελέρη είναι ένας δημοκρατικά εκλεγμένος δήμαρχος της ελληνικής μειονότητας, παράνομα του στερήθηκε η δυνατότητα να ορκιστεί ως δήμαρχος της μειονότητας στην περιοχή της Χειμάρρας και είναι και ο μόνος αντιπολιτευόμενος δήμαρχος ο οποίος εξελέγη την Αλβανία με τη σημαία των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Είναι ένας δημοκρατικά εκλεγμένος δήμαρχος και είναι ένας από πεποίθηση δημοκράτης άνθρωπος ο οποίος τιμήθηκε από τους συμπολίτες του.

Κληθείς να σχολιάσει τα ποσοστά της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις

Μ.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Αυτό που διαπίστωσα από τις δημοσκοπήσεις είναι ότι στο ερώτημα ποιος μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει εξαπλάσια ποσοστά από οποιονδήποτε αρχηγό της αντιπολίτευσης. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι τα ποσοστά της ΝΔ θα είναι πολύ ενισχυμένα και σε αυτές τις ευρωεκλογές.

Για τον κ. Κασσελάκη

Μ.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο για τον κ. Κασσελάκη, αυτό που θα επιθυμούσαμε είναι να είχαμε μια σοβαρή αξιόπιστη αντιπολίτευση διότι μια αξιόπιστη αντιπολίτευση μπορεί να κάνει μια σοβαρή κυβέρνηση ακόμα καλύτερη και αυτό περιμένουμε να δούμε από την αξιωματική αντιπολίτευση. Εμείς δεν θέλουμε να είμαστε και κυβέρνηση και αντιπολίτευση, θέλουμε να έχουμε μια αξιόπιστη αντιπολίτευση.

O  Μανώλης Κεφαλογιάννης στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή         17-04-24

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ