Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ομράν στα Παραπολιτικά 90,1: Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός μπορούν να επιλυθούν και μέσω των ευρωπαϊκών θεσμών

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ορέστης Ομράν μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τη δημοσιογράφο Στέλλα Γκαντώνα.

Με αφορμή την υποψηφιότητά του τόνισε ότι «βρίσκομαι στο εξωτερικό τα τελευταία αρκετά χρόνια, είμαι ένας από τους ανθρώπους εκείνους που έφυγαν κατά τη διάρκεια της κρίσης. Η ανάγκη να προσφέρω προέκυψε απ’ όλη αυτή τη διαδρομή που πέρασε η γενιά η δική μας που είναι τώρα στα 30-40 και ουσιαστικά είδαμε τη χώρα μας να περνάει από μια κατάσταση άσχημη και να φτάνει σήμερα να είναι ένα παράδειγμα για την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

«Εξειδικεύομαι στα ζητήματα της ενέργειας, οπότε προφανώς τα ζητήματα της ενέργειας και του περιβάλλοντος αποτελούν προτεραιότητα γιατί τα γνωρίζω καλά. Είμαι δικηγόρος στα ζητήματα αυτά, έχω μια ειδική άποψη για πολλά ζητήματα και νομίζω ότι η τεχνογνωσία μου εκεί θα μπορούσε σίγουρα να προσφέρει στο Ευρωκοινοβούλιο. Παρ’ όλα αυτά θεωρώ ότι βασική μας προμετωπίδα στην καμπάνια μας είναι τα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων και πώς μπορεί το Ευρωκοινοβούλιο να βοηθήσει στην επίλυσή τους. Δηλαδή θεωρώ ότι η ακρίβεια και ο πληθωρισμός, φαινόμενα τα οποία δεν είναι μόνο ελληνικά, μπορούν να επιλυθούν και μέσω των ευρωπαϊκών θεσμών», συμπλήρωσε.

Ο Ορέστης Ομράν στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα   17-04-24

Για τα ζητήματα της ενέργειας και των καυσίμων είπε ότι «η εκτίμησή μου επειδή έχουμε ξεπεράσει τον χειμώνα και επειδή έχουμε πλήρεις αποθήκες, έχουμε πάνω από 98% επάρκεια σε όλη την Ε.Ε. σε φυσικό αέριο. Εκτιμώ ότι δεν θα έχουμε έντονη αύξηση των τιμών του ρεύματος εκτός κι αν έχουμε κάποιο μείζον γεγονός. Όσον αφορά τη βενζίνη, εκεί βλέπουμε το βαρέλι το πετρέλαιο να έχει ανέβει πάνω από τα 90$, βλέπουμε μια σημαντική αύξηση, η οποία προκαλείται από την κρίση στη Μέση Ανατολή.

Όλη η παγκόσμια κοινότητα, όλες οι αγορές περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, αν θα απαντήσει το Ισραήλ, γιατί μια περαιτέρω κλιμάκωση της εμπόλεμης σύγκρουσης στην περιοχή αυτή θα οδηγήσει σε κατακόρυφες αυξήσεις, σε ελλείψεις στην προμήθεια, πράγμα το οποίο θα αυξήσει τις τιμές, αλλά να δούμε πρώτα γιατί είναι μια δυναμική κατάσταση».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ