Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Φίλης στα Παραπολιτικά 90,1: Το άνοιγμα στον Μπελέρη δείχνει το εκλογικό αδιέξοδο της ΝΔ

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, κ. Νίκος Φίλης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Αναφορικά με τη θέση του για τον κ. Μπελέρη είπε ότι «είναι μια προσωπικότητα ύποπτη διότι έχει συλληφθεί από τις ελληνικές αρχές το 1995 με όπλα για παρακρατική δράση, για προβοκατόρικη δράση και με τη δήλωση του Παπανδρέου τότε ότι δεν πρόκειται εμείς να συγκαλύψουμε εμείς μια άκρως επικίνδυνη υπόθεση».

«Είμαστε στο πλευρό όσων αγωνίζονται στην Αλβανία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, είμαστε εναντίον των διώξεων έμπρακτα εις βάρος στελεχών της ελληνικής μειονότητας αυτό είναι άλλο θέμα, αυτό δεν σβήνει όμως την προβοκατόρικη δράση του Μπελέρη. Δεν είναι δυνατόν να παίρνει μηνύματα από τις δημοσκοπήσεις ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν πάει καλά, ότι υπάρχει εκροή προς την ακροδεξιά και να θεωρεί ότι αν εγκολπωθεί την πολιτική της ακροδεξιάς και αν υιοθετήσει τα πρόσωπα της ακροδεξιάς ότι θα μπορέσει να δημιουργήσει ένα κλίμα ανάσχεσης προς την ακροδεξιά. Όσο έχει τέτοια πολιτική η ΝΔ ούτε τη δημοκρατία ευνοεί αλλά ούτε και τη ΝΔ» συμπλήρωσε.

«Το ότι σήμερα η ΝΔ επιλέγει να κάνει ένα τέτοιο άνοιγμα δείχνει ένα αδιέξοδο εκλογικό αλλά δείχνει κατι ακόμα χειρότερο, δείχνει ότι δεν υπάρχουν αρχές σε αυτό το κόμμα. Τα κάνει όλα αρκεί να προσελκύει εκλογικά κοινά», επεσήμανε ακόμη.

Ο Νίκος Φίλης στην Νίκη Λυμπεράκη "Στον αέρα" 17-04-24

Για την Αριστερά

«Η Αριστερά είναι σε μια φάση κρίσης. Σήμερα είναι η εποχή του συντηρητισμού, της alt-right, του Τραμπ. Είναι η εποχή που δυστυχώς αριστερά στην προέλευσή τους κόμματα υιοθετούν ακροδεξιές πολιτικές όπως για παράδειγμα τα όσα είπε ο κ. Κασσελάκης λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ είναι ιερή συμμαχία εναντίον της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν. Αυτά δεν τα λεει κανείς στην Ελλάδα, αυτά ειναι η ρητορική της ακραίας δεξιάς παγκοσμίως, του Τράμπ», υποστήριξε.

«Είναι τραμπικής λογικής ο κ. Κασσελάκης στο λόγο του», είπε σε αυτό το σημείο η Νίκη Λυμπεράκη με τον κ. Φίλη να απαντάει ότι «τα συγκεκριμένα που είπε είναι τραμπικής λογικής όπως επίσης και τα άλλα που είπε ότι βαφτίστηκε και σχηματίστηκε σταυρός από το λάδι μέσα στην κολυμβήθρα είναι στοιχεία ενός ανορθολογισμού που δεν τιμούν όχι απλώς ένα κόμμα της Αριστεράς γιατί δεν είναι πια τέτοιο πράγμα ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένα κεντρώο λαϊκίστικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν τιμούν οποιοδήποτε κόμμα όταν ο αρχηγός λεει τέτοια πράγματα».

Ερωτηθείς που μπαίνει ο πήχης για την Νέα Αριστερά στις ευρωεκλογές απάντησε ότι «θα μπούμε στην ευρωβουλή, θα είμαστε μια δύναμη της ευρωπαϊκής Αριστεράς. Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες μετά τις εκλογές και με άλλες πολιτικές δυνάμεις άλλωστε το μήνυμα για την Ευρώπη είναι αυτό· όχι διαφοροποιήσεις εντός των κρατών αλλά συνεργασίες μέσα στην Ευρώπη.

«Θα μπορούσατε να συνεργαστείτε ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ», ήταν το επόμενο ερώτημα της Νίκης Λυμπεράκη με τον κ. Φίλη να απαντάει πως «πρώτον με άλλη πολιτική και μετά είναι το θέμα της ηγεσίας αλλά πάνε μαζί αυτά».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ