Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αλέξης Τσίπρας: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο του CHP – Στο επίκεντρο η προώθηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου

Μια ιδιαίτερα συμβολική συνάντηση με τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας, CHP, Οζγκιούρ Οζέλ, είχε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Αλάξη Τσίπρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συζήτησαν «για τις διεθνείς εξελίξεις, την προώθηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου στη βάση του διεθνούς δικαίου και τη σημασία που έχει η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων για την ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη, απέναντι στον εθνικισμό και τις ανισότητες».Διαβάστε ακόμα: Εκατό σελίδες από Σόιμπλε για την ελληνική κρίση – Οι ”ευχές” σε Τσίπρα και Βαρουφάκη και το ”annus horribilis” του 2010Σημειώνεται ότι το CHP στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Τουρκία κατάφερε να κερδίσει ξανά τις μεγάλες πόλεις (Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Σμύρνη), προκαλώντας «πονοκέφαλο» στο κυβερνών AKP και τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το κείμενο της ανάρτησης του Αλέξη Τσίπρα για τη συνάντηση με τον πρόεδρο του CHP

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του CHP Özgür Özel. Mιλήσαμε για τις διεθνείς εξελίξεις, την προώθηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου στη βάση του διεθνούς δικαίου και τη σημασία που έχει η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων για την ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη, απέναντι στον εθνικισμό και τις ανισότητες.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ