Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

“Βολές” Γιώργου Τσίπρα κατά Κασσελάκη: Δεν εξελέγη για να μεταλλαχθούμε – Σοκαριστική η αναφορά σε “θαύματα”

Αντδράσεις εντός, αλλά και εκτός ΣΥΡΙΖΑ έχουν προκαλέσει τόσο οι θέσεις που εκφράζει τελευταία ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης όσο και το… θαύμα που τελέστηκε κατά τη βάφτισή του κατά ομολογία του, με τον ίδιο να φέρεται να περιγράφει ότι «με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι». 
Στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος σε συνέντευξή του ανάφερε ότι «η ιδεολογική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι από τα θέματα που μπορούν να μπουν στην κουβέντα», για να προσθέσει στη συνέχεια: «Για να είμαστε καθαροί, άλλος ιδεολογικός προσανατολισμός σημαίνει άλλο κόμμα», σειρά πήρε ο Γιώργος Τσίπρας.

Διαβάστε ακόμα: ”Καυστικός” Ανδρουλάκης για Κασσελάκη: Στη βάπτισή μου, όταν βγήκα από την κολυμβήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ

Γιώργος Τσίπρας: Σοκαριστική η αναφορά Κασσελάκη σε «θαύματα» – Δεν εξελέγη για να μεταλλαχθούμε

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, χαρακτήρισε «σοκαριστική» την αναφορά του προέδρου και σημείωσε με νόημα ότι «η εκλογή Κασσελάκη έγινε για αλλάξουμε τα στραβά, όχι για να μεταλλαχθούμε».

«Θαύματα η Αριστερά δεν είχε ποτέ στον πολιτικό της λόγο. Όλα τα δημοκρατικά κόμματα δεν είχαν. Αυτά ανήκουν σε κάποιους ιδιαίτερους πολιτικούς χώρους» είπε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως σημείωσε με νόημα, μάλιστα, «κανείς ορθολογιστής άνθρωπος δεν μιλάει για τέτοια πράγματα», ενώ στην ερώτηση γιατί το είπε ο Στέφανος Κασσελάκης αρκέστηκε να απαντήσε «δεν ξέρω γιατί το είπε, πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος», για να συμπληρώσει «δεν είναι καλό στοιχείο, αυτή η αναφορά στα θαύματα ήταν σοκαριστική, εμένα μου ήταν σοκαριστικό».

Ο Γιώργος Τσίπρας φρόντισε, παράλληλα, να στείλει το μήνυμα ότι «το κόμμα μέχρι πέρσι μπορεί να είχε πολλά στραβά, η μετάλλαξη είναι κάτι άλλο και δεν την θέλει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. Ό,τι κι αν ήταν αυτό που εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν η ψυχή μας».

Σε ερώτηση, μάλιστα, σχετικά με το αν αποδέχεται την ιδεολογική μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αρχικά «ποιος δέχεται να αλλάξει την ψυχή του;» για να προσθέσει ότι «το κόμμα θα παραμείνει κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αν θέλει να πάμε μπροστά και να εκφράσουμε την προοδευτική παράταξη».

Κλείνοντας ο Γιώργος Τσίπρας, ακολουθώνατας τον δρόμο που χάραξε ο Παύλος Πολάκης, τόνισε ότι «η εκλογή Κασσελάκη έγινε για αλλάξουμε τα στραβά, όχι για να μεταλλαχθούμε, όχι για να αλλάξουμε την ψυχή μας».

Μούδιασαν στον ΣΥΡΙΖΑ για το “θαύμα” στη βάφτιση Κασσελάκη

Οι δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσαν αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκτός του ότι κάποιοι διέκριναν ναρκισσιστικά στοιχεία στο λόγο του (αφού δεν έγινε παπάς, έγινε σπουδαίος άνθρωπος), κάποιοι άλλοι υποστήριξαν ότι οι αναφορές αυτές δεν ταιριάζουν σε έναν αριστερό ηγέτη, ούτε και στην ιδεολογία του κόμματος.

Χθες, πάντως, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε στην επίθεση που δέχθηκε για τα όσα είπε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. «Ξέρετε πολύ καλά ότι ακόμα και στις εκμυστηρεύσεις μου, στις αφηγήσεις μου, στις προσωπικές στιγμές που συνθέτουν τη ζωή
μου, είμαι ο εαυτός μου. Ξέρετε πια την καρδιά μου. Απέναντι, αυτοί που πάντα φωνάζουν», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και πρόσθεσε: «Όταν παρέλασα. Επειδή νομίζουν ότι τους ανήκει η πατρίδα. Όταν είπα πως πιστεύω. Επειδή νομίζουν ότι τους ανήκει η θρησκεία. Και φυσικά, πάντα τους ανήκει η οικογένεια. Όταν με την πολιτική τους κάνουν αδύνατο σε νέο κόσμο να αρχίσει οικογένεια.

Λοιπόν, σας έχω νέα. Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ. Η διαίρεση των Ελλήνων από τη Δεξιά τελειώνει εδώ. Οι προοδευτικοί άνθρωποι έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα τους. Οι προοδευτικοί άνθρωποι πασχίζουν καθημερινά για τα παιδιά τους. Οι προοδευτικοί άνθρωποι έχουν προσωπικό δικαίωμα στην πίστη τους. Τι σημαίνει πρόοδος;

Ότι δεν έχεις ανάγκη να διαφημίσεις τον πατριωτισμό σου με χουντικά συνθήματα όπως οι Αυτιάδες αυτού του τόπου. Τι σημαίνει πρόοδος; Όταν μπορεί μέσα σου να πιστεύεις βαθιά, αλλά ως πολίτης πιστεύεις επίσης βαθιά στον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας. Με διάλογο, με αγάπη, με συναίνεση. Ξεκινάμε για την πρόοδο».

Αναλυτικά, η ανάρτηση Κασσελάκη

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ