Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γεωργιάδης στα Παραπολιτικά 90,1: Όποιος ψηφίζει Νέα Δημοκρατία πρέπει να βάλει και έναν σταύρο στον Μπελέρη

«Όποιος ψηφίζει Νέα Δημοκρατία πρέπει να βάλει και έναν σταύρο στον Μπελέρη. Θα είναι αδιανόητο κάποιος να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία και να μην ψηφίσει Μπελέρη», επισήμανε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή.

«Ο λόγος είναι ότι αν ο Μπελέρης δεν εκλεγεί, πρώτον η Αλβανία θα έχει πετύχει μια μεγάλη νίκη έναντι της Ελλάδος και δεύτερον θα έχει χαθεί η ευκαιρία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να έχουμε για πρώτη φορά εκλεγμένο Έλληνα βορειοηπειρωτικής καταγωγής, με τον συμβολισμό τού να έχει υποστεί τέτοιου τύπου διώξεις από το αλβανικό καθεστώς», εξήγησε.

«Η υποψηφιότητα Μπελέρη πρέπει να είναι μια υποψηφιότητα που θα μείνει έξω από την τρέχουσα κομματική αντιπαράθεση. Η υποψηφιότητα Μπελέρη πρέπει να ενώνει τους Έλληνες», επισήμανε.

«Με ικανοποίησε πολύ η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου υπέρ του Μπελέρη», τόνισε.

*Διαβάστε εδώ: Άδωνις Γεωργιάδης για Δημήτρη Παπανώτα: Ελπίζω απλά χωρίς φασαρίες να τον αποσύρουν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Κασσελάκης δεν έχει ιδεολογική ταύτιση με την Αριστερά

Στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς και στην υποψηφιότητα του Δημήτρη Παπανώτα.

«Το ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει την πίστη του, εμένα μου αρέσει, αλλά εγώ είμαι δεξιός, δεν είμαι αριστερός», επισήμανε.

«Όλα αυτά που λέει ο Κασσελάκης για την εξωτερική πολιτική, εμένα μου αρέσουν, αλλά εγώ είμαι δεξιός, όχι αριστερός. Ο Κασσελάκης δεν έχει ιδεολογική ταύτιση με την Αριστερά», πρόσθεσε.

«Για τον χώρο της Αριστεράς αυτά που λέει και κάνει ο Κασσελάκης είναι αδιανόητα. Είναι σαν να έχει προσγειωθεί από άλλον πλανήτη. Είσαι ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, στα πλαίσια του ριζοσπαστισμού είναι ο διαχωρισμός κράτους-Εκκλησίας, στα πλαίσια του ριζοσπαστισμού είναι η υπεράσπιση της αθεΐας. Στα πλαίσια του ριζοσπαστισμού είναι η μάχη κατά των προκαταλήψεων, των δεισιδαιμονιών, των θαυμάτων κ.λπ., αυτά πίστευαν οι αριστεροί, αυτά μας λέγανε», υπογράμμισε.

«Είναι προφανές ότι στρέφει τον ΣΥΡΙΖΑ με πολύ μεγάλη ταχύτητα δεξιότερα, για μένα αυτό είναι πάρα πολύ καλό, γι’ αυτούς προφανώς είναι μεγάλο πρόβλημα», συμπλήρωσε.

«Το μεγάλο θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ελληνική πολιτική σκηνή είναι η υποψηφιότητα Παπανώτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που μας έχει πιέσει πάρα πολύ να υιοθετήσουμε τον όρο γυναικοκτονία. Έχει ανεβάσει στην ατζέντα του διαχρονικά τη βία κατά των γυναικών. Στην πρόσφατη υπόθεση της δολοφονίας της ατυχούς Κυριακής βγήκαν στα κεραμίδια, είναι δυνατόν ένα κόμμα και ένας χώρος που προβάλλει αυτά ως μείζονα να προτείνει για ευρωβουλευτή έναν άνθρωπο που είπε “δεν βλέπω ότι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με τη βία κατά των γυναικών”. Και δεν έμεινε σε αυτό που είναι μεγαλοπρεπές άδειασμα όλων των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα αυτό αλλά πήγε στο δεύτερο που είναι ακόμα χειρότερο του πρώτου και είπε ότι αν μια γυναίκα γνωρίζει έναν σατράπη και μένει με τον σατράπη, τότε είναι δικό της πρόβλημα και όχι της κοινωνίας. Αν είχα κάνει εγώ αυτή τη δήλωση, τι θα γινόταν σήμερα; Θα ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ την αποπομπή μου και δικαίως από την κυβέρνηση, από τη ΝΔ και από την πολιτική», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο  Άδωνις Γεωργιάδης στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή 18-04-24

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ