Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ευρωεκλογές: Το σχέδιο 50 ημερών της ΝΔ για κυριαρχία στην κάλπη – Περιοδείες από βουλευτές και στελέχη σε όλη την επικράτεια

Τα …«μπλε γεράκια» επιστρέφουν: Αυτή την κωδική ονομασία είχε δώσει πέρυσι, τέτοια εποχή περίπου, ο τότε συντονιστής του προεκλογικού αγώνα της Ν.Δ. για τις εθνικές εκλογές, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πρόγραμμα περιοδειών των κομματικών και κυβερνητικών στελεχών ανά την επικράτεια. Εναν χρόνο αργότερα, η Νέα Δημοκρατία έχει μπροστά της τη μάχη των ευρωεκλογών και 50 ημέρες πλέον για να πετύχει τον στόχο της, που είναι ουσιαστικά να διατηρήσει το ποσοστό της τελευταίας ευρωκάλπης, δηλαδή 33%, και να έχει ευρεία διαφορά από το δεύτερο κόμμα, όποιο και αν είναι αυτό.

Στην Πειραιώς ήδη βρίσκεται στην τελική φάση η κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος περιοδειών, με λογική από κάτω προς τα πάνω: Πρώτα τα τοπικά κομματικά στελέχη θα ξεκινήσουν τις περιοδείες σε επίπεδο δήμων και νομών και θα δώσουν μια σαφή εικόνα του τι είναι αυτό που προβληματίζει και ανησυχεί τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, ποια τα παράπονά τους και οι προσδοκίες τους. Η ενημέρωση αυτή θα φτάσει στους βουλευτές, που ανά δύο θα αναλάβουν κάθε εκλογική περιφέρεια για ζητήματα πολιτικά και, κυρίως, οργανωτικά. Οι εκλογικές περιφέρειες θα ομαδοποιηθούν περαιτέρω και ένας υπουργός, δύο υφυπουργοί και ένας ή περισσότεροι γενικοί γραμματείς θα αναλάβουν να «τρέξουν» τις ευρύτερες αυτές περιοχές, να επικοινωνήσουν το κυβερνητικό έργο που έχει γίνει και να ενημερώσουν για τα έργα και τις πρωτοβουλίες που έπονται.

Περιοδείες Μητσοτάκη σε όλη την Ελλάδα

Το κεντρικό πρόσωπο της προεκλογικής εκστρατείας θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ξεκίνησε ήδη την περασμένη εβδομάδα τις περιοδείες από τη Ρόδο και τη Θεσσαλονίκη. Αμέσως μετά, και αφού μεσολαβήσει η παρουσία του στις Βρυξέλλες για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Τετάρτη και την Πέμπτη, θα συνεχίσει τις περιοδείες στην Αττική και ανά την Ελλάδα: στη Λέσβο, όπου ήδη η νέα βίζα-εξπρές φέρνει μεγάλα κύματα τουρισμού από την Τουρκία, στην Πιερία και τη Φθιώτιδα για τα εγκαίνια στις 23 Απριλίου του νότιου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας Ε-65, Τρίκαλα-Εγνατία Οδός. Αργότερα θα επισκεφθεί ξανά τη Θεσσαλονίκη, όπου προ ημερών δόθηκε έκτακτη χρηματοδότηση 13 εκατομμυρίων ευρώ κυρίως για το κομμάτι της καθαριότητας της πόλης.

«Μικρές νίκες»

Η έμφαση του κ. Μητσοτάκη, στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί, θα συνεχίσει να δίνεται στις αλλαγές που φέρνουν οι κυβερνητικές πολιτικές στην καθημερινότητα των πολιτών, στις «μικρές νίκες», όπως τις χαρακτηρίζει, μιλώντας στα «Π» συνεργάτης του πρωθυπουργού: Στους νέους αυτοκινητοδρόμους (ακολουθεί του χρόνου το Πάτρα-Πύργος), στα συνολικά 250 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία, που αμέσως μετά το Πάσχα θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και στις ανακαινίσεις και βελτιώσεις στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Καθώς δε οι περιοδείες γίνονται στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές, θα θυμίζει ότι ήταν ο ίδιος που είχε προτείνει τον κοινό, κεντρικό δανεισμό της Ε.Ε. για τη στήριξη των κρατών-μελών, που οδήγησε στο Ταμείο Ανάκαμψης, προς όφελος τελικά των πολιτών.

Οι συντονιστές της προεκλογικής εκστρατείας

Η προεκλογική εκστρατεία του πρωθυπουργού συντονίζεται από το Μέγαρο Μαξίμου, με τους στενούς και έμπιστους συνεργάτες του, Κύρα Κάπη και Θανάση Νέζη, συνεπικουρούμενου και από τον Ελπιδοφόρο Παπανικολόπουλο. Αλλά η «καρδιά» της προεκλογικής καμπάνιας χτυπάει στην Πειραιώς: Η Μαρία Συρεγγέλα, γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., ο Γιάννης Σμυρλής, γενικός διευθυντής του κόμματος, ο Στέλιος Κονταδάκης, γραμματέας Οργανωτικού, ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης, αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, και στην επικοινωνία οι Νίκος Ρωμανός και Χάρης Χατζηχαραλάμπους οργανώνουν την εκστρατεία, συνομιλούν με τις δημοτικές και νομαρχιακές οργανώσεις και συμβάλλουν έτσι ώστε, πέρα από τα εθνικά χαρακτηριστικά, η κατά τόπους καμπάνια να έχει και τοπικά χαρακτηριστικά και να απαντά σε συγκεκριμένα προβλήματα.

Την Παρακσευή, με απόφαση του κ. Μητσοτάκη ορίστηκε πρόεδρος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα για τις προσεχείς ευρωεκλογές (στη θέση του Γιάννη Μπρατάκου) ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, βουλευτής Καβάλας και τέως υπουργός Εθνικής Αμυνας. Επίσης, ως συντονιστής προεκλογικών κλιμακίων ορίστηκε ο Γιώργος Κατσαούνος, σύμβουλος προέδρου, και ως οργανωτικός γραμματέας προεκλογικών κλιμακίων ο Σάκης Ιωαννίδης, πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

*Δημοσιεύθηκε στα «Παραπολιτικά»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ