Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η συνέντευξη Μπεκατώρου στα Παραπολιτικά 90,1 που οδήγησε στην καρατόμηση Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Παρελθόν αποτελεί εδώ και λίγη ώρα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο παρουσιαστής Δημήτρης Παπανώτας. Αυτή η εξέλιξη έρχεται τόσο μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά 90,1 και την Νίκη Λυμπεράκη η υποψήφια ευρωβουλευτής Σοφία Μπεκατώρου όσο και λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σοφία Μπεκατώρου στα Παραπολιτικά 90,1: Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει στο θέμα Παπανώτα

«Ελπίζω ότι θα φροντίσει το ίδιο το κόμμα να σταθεί όπως πρέπει. Περιμένω να κάνει και αυτό την κίνησή του διότι πράγματι δεν μπορούμε να λέμε ότι φέρνουμε ανθρώπους με νέες ιδέες και οι άνθρωποι που έρχονται όχι μόνο έχουν απαρχαιωμένες αλλά είναι και οι προσωπικές τους απόψεις», ανέφερε μεταξύ άλλων η Σοφία Μπεκατώρου. «Ελπίζω το κόμμα θα κάνει την κίνηση που πρέπει στο θέμα Παπανώτα» συνέχισε η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: «Είμαι ήδη σε επικοινωνία με το κόμμα και περιμένω να τοποθετηθούν για το θέμα».

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά με τις δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα, η κ. Μπεκατώρου επισήμανε ότι «θα απαντήσω στη δήλωση του κ. Παπανώτα ότι με απόλυτους αριθμούς, ότι 238.476 γυναίκες στην Ελλάδα κακοποιούνται σωματικά ή σεξουαλικά από τον σύντροφό τους/σύζυγό κατά τη διάρκεια του έτους. Δηλαδή 653 γυναίκες κάθε μέρα. Δεν φανταζόμαστε πράγματα έχει έρθει η ώρα που πρέπει να φροντίσουμε να παρθούνε λύσεις. Ελπίζω ότι θα φροντίσει το ίδιο το κόμμα να σταθεί όπως πρέπει. Περιμένω να κάνει και αυτό την κίνησή του διότι πράγματι δεν μπορούμε να λέμε ότι φέρνουμε ανθρώπους με νέες ιδέες και οι άνθρωποι που έρχονται όχι μόνο έχουν απαρχαιωμένες αλλά είναι και οι προσωπικές τους απόψεις», σημείωσε.

Η Σοφία Μπεκατώρου στην Νίκη Λυμπεράκη "Στον αέρα" 18-04-24

Στο ερώτημα αν πρέπει να βγεί από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Μπεκατώρου σχολίασε με αιχμηρό τόνο: «Δεν μπορώ να το αποφασίσω εγώ όμως σε μια ομάδα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι να μπορούν να σταθούν με γνώση, με το αίσθημα για το κοινό καλό και να μην στρουθοκαμηλίζουμε», ενώ ερωτηθείσα αν θα πάρει κάποια πρωτοβουλία για το θέμα Παπανώτα απάντησε ότι «είμαι ήδη σε επικοινωνία με τα συλλογικά όργανα του κόμματος και περιμένω μια απάντηση».

Οι δηλώσεις που οδήγησαν στην αποπομπή

Ο Δημήτρης Παπανώτας παλαιότερα είχε αναφερθεί στις κακοποιημένες γυναίκες λέγοντας ότι «εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα μια γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της».

Παπανώτας: “Αν κάποιος κακοποιεί μια γυναίκα και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της”

Οι δηλώσεις αυτές αναπαράχθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αποτέλεσμα να προκληθεί σάλος. Ο παρουσιαστής με δήλωσή του έσπευσε να μιλήσει για σκόπιμη κοπτοραπτική σε αποσπάσματα δηλώσεών του, με σκοπό «να δημιουργήσουν πρόβλημα τόσο σε μένα όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». «Απολογούμαι αν μέσα από την “κοπτοραπτική” της δήλωσής μου δόθηκε η εντύπωση πως έχουν μερίδιο ευθύνης και τα θύματα κακοποίησης γι’ αυτό που τους έχει συμβεί. Και δεσμεύομαι πως θα αγωνιστώ στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέχρι την ημέρα που τέτοιου είδους φαινόμενα θα έχουν εκλείψει οριστικά», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παπανώτας: Τους είπα να παραιτηθώ, μου είπαν όχι, λυπάμαι με τον τρόπο σκέψης τους

Tην πρώτη του αντίδραση μετά την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Δημήτρης Παπανώτας, μιλώντας στον Alpha. «Είναι μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ειλικρινά λυπάμαι με τον τρόπο σκέψης τους».

Μάλιστα πρόσθεσε, αναφερόμενος στις συζητήσεις που είχε με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: «Αν δεν έχετε τα κότσια να αντιμετωπίσετε τις επιθέσεις που θα δεχθώ, τότε θα παραιτηθώ. Μου είπαν, όχι Δημήτρη, μείνε, θα σε στηρίξουμε».

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στην ανάρτηση που έκανε με την οποία τον αποπέμπει, ο Δημήτρης Παπανώτας είπε: «Θέλω να θυμήσω στον κ. Κασσελάκη ότι ήμουν ο πρώτος που τον στήριξε από το πρώτο βίντεο που ανέβασε», ανέφερε ο Δημήτρης Παπανώτας, στην πρώτη αντίδραση μετά την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην θέση της Σοφίας Μπεκατώρου, ο Δημήτρης Παπανώτας είπε ότι «είμαι πρόθυμος να κάτσω σε ένα πάνελ μαζί της, να μιλήσουμε για όλα τα θέματα».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ