Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Με τον Πρόεδρο του Τμήματος Τουρισμού του Ι.Π. συναντήθηκε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού της Βόρειας Κέρκυρας Νίκος Χειρδάρης

Με τον Πρόεδρο του Τμήματος Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου Επίκουρο καθηγητή κ Κωνσταντίνο Βόγκλη, συναντήθηκε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας Νίκος Χειρδάρης. Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο fb ο κύριος Χειρδάρης η συνάντηση δεν είχε μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα αλλά και ουσιαστικό και συζητήθηκαν μια σειρά απο σημαντικά θέματα.

Ακολουθεί η ανάρτηση:

“Σήμερα είχα τη χαρά και την τιμή να συναντηθώ με τον Πρόεδρο του Τμήματος Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου Επίκουρο καθηγητή κ Κωνσταντίνο Βόγκλη.
Η συνάντηση εκτός από εθιμοτυπικό είχε και ουσιαστικό χαρακτήρα.
Εξέθεσα τις απόψεις μου σχετικά με τα προβλήματα και τις χρόνιες παθογένειες του Κερκυραϊκού τουριστικού προϊόντος, εστιάζοντας σε δύο βασικές.
1. Η έλλειψη ουσιαστικής και αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των Αυτοδιοικήσεων Α’ και Β’ βαθμού και των τουριστικών φορέων και η μη αξιοποίηση του Ανωτάτου εκπαιδευτικού ιδρύματος που λέγεται Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
2. Η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού για το τουριστικό μας προϊόν που θα οδηγήσει σε βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη όπως επίσης και η έλλειψη Branding προορισμού.
Για το μεν πρώτο συμφωνήσαμε ότι τα δείγματα γραφής ( όσον αφορά την συνεργασία) μεταξύ των αιρετών της τρέχουσας αυτοδιοικητικής περιόδου και του Ι.Π. είναι απολύτως θετικά και σύντομα θα φανούν τα πρώτα απτά αποτελέσματα .
Για το δε δεύτερο πρότεινα τη σύσταση και λειτουργία ενός ” Παρατηρητηρίου Τουρισμού” με στόχο τη δημιουργία βάσης δεδομένων, τα οποία θα μπορούσαν να αξιολογηθούν από ειδικούς επιστήμονες, ώστε να διεξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία θα αποτελέσουν την αφετηρία για την κατάρτιση του στρατηγικού σχεδιασμού.
Πολύ απλά η έρευνα αυτή θα στοχεύει στην αναλυτική και τεκμηριωμένη αποτύπωση του προφίλ και της ταξιδιωτικής συμπεριφοράς του επισκέπτη με πολλαπλασιαστικά οφέλη.
Επίσης συζητήσαμε για την ενεργοποίηση ενός σημαντικού “εργαλείου” που έχει το Ι. Π. και λέγεται ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Κέντρο Επιμόρφωσης και δια Βίου Μάθησης.
Μέσω αυτού και σε συνεργασία με τους ΟΤΑ Α’ βαθμού και τους τουριστικούς φορείς, μπορούν να γίνουν κατά την χειμερινή περίοδο πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες που θα αποσκοπούν στην επαγγελματική κατάρτιση των εργαζομένων και την επιμόρφωση των εργοδοτών, με θεματικές ενότητες που θα επιλέξουμε εμείς και θα αφορούν τον ξενοδοχειακό, τον επισιτιστικό και τον εμπορικό τομέα .
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση άκουσα από τον κ. Πρόεδρο ότι αυτά που συζητήσαμε θα ενταχθούν μέσα στις επόμενες δράσεις του Τμήματος και σύντομα θα γίνει μια συνάντηση όλων των εμπλεκομένων για να εξειδικευσουμε τις ενέργειες.
Για εμάς τη συνεργασία για θέματα Τουρισμού με όλους, αλλά ιδιαίτερα με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, θα είναι πρώτη μας προτεραιότητα”.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ