Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πιερρακάκης από Θεσσαλονίκη: ”Θα είμαστε αρωγός του δήμου για τη βελτίωση των σχολείων”

Στο 14ο γυμνάσιο Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης για την παράδοση διαδραστικών πινάκων και τεχνολογικού εξοπλισμού, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη, που του μετέφερε τις ανάγκες της εκπαίδευσης στον δήμο.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, τα αιτήματα αφορούν «τη μετατροπή των σχολικών αυλών σε πάρκα γειτονιάς, τη δυνατότητα να παρέμβουμε σε 2-3 σχολικά γυμναστήρια για να τα μετατρέψουμε σε ανοιχτά γυμναστήρια γειτονιάς και βέβαια την υποστήριξη του υπουργείου στο μεγάλο πρόβλημα στη σχολή και στέγες που έχουμε», προσθέτοντας πως η δημοτική αρχή είναι σε αναμονή για τις απαντήσεις του Υπουργείου στα παραπάνω αιτήματα.

Thesstoday - Αγγελούδης για σχολεία

Με τη σειρά του ο Υπουργός Παιδείας τόνισε πως «ακούμε με πολύ ενδιαφέρον τις προτάσεις του δημάρχου κ. Αγγελούδη και θα είμαστε αρωγός σε θέματα που ζητάει η δημοτική αρχή. Το θέμα με τις σχολικές αυλές πρέπει να είναι κάτι που θα στηριχθεί». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη νέα νομοθετική ρύθμιση ανοιχτού σχολείου.

Thesstoday - Πιερρακάκης από Θεσσαλονίκη για παρεμβάσεις σε σχολεία

Διαδραστικοί πίνακες σε όλα τα σχολεία της χώρας

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε πως όλα τα σχολεία της χώρας -από πέμπτη δημοτικού εως τρίτη λυκείου- θα εξοπλιστούν με διαδραστικούς πίνακες, καθώς είναι ένα εργαλείο που εμπλουτίζει τη διδασκαλία.

Όπως επεσήμανε ο Υπουργός: «Είδαμε μαζί με τον δήμαρχο πόσο πιο ωραίο μπορεί να γίνει το μάθημα μέσα από τη χρήση ενός διαδραστικού πίνακα.

Συζητήσαμε με παιδιά και καθηγητές πως τους φαίνεται. και μας είπαν ότι το μάθημα γινεται πολύ πιο ενδιαφέρον».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ