Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σαχινίδης στα Παραπολιτικά 90,1: Δίνουμε μάχη για να είμαστε δεύτεροι με ισχυρή σημειολογία

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κ. Φίλιππος Σαχινίδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η ΕΕ θα πρέπει να αλλάξει πορεία να βάλει τον άνθρωπο στο επίκεντρο των πολιτικών της. Να αποκτήσουν δηλαδή οι οικονομικές της πολιτικές ισχυρότερη κοινωνική διάσταση γιατί μέχρι τώρα αγνοήθηκε αυτός ο παράγοντας και βεβαίως να αλλάξει στάση σε ότι αφορά στο πως συμπεριφέρεται και πως αντιμετωπίζει τις κρίσεις οι οποίες εκδηλώνονται γιατί μπαίνουμε πια σε μια περίοδο πολυκρίσεων.

«Στρατεύομαι με την παράταξή μου προκειμένου να έχουμε την ισχυρότερη δυνατή εκπροσώπηση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για να παλέψουμε για δύο κρίσιμα ζητήματα. Το πρώτο είναι το θέμα της αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Εγώ δεν στρέφομαι ενάντια στο «πρασίνισμα» της ελληνικής γεωργίας αλλά εκείνο το οποίο λεω είναι ότι θα πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματική η προετοιμασία των Ελλήνων γεωργών και κτηνοτρόφων έτσι ώστε να μπορούν πραγματικά να ανταποκριθούν στους στόχους που θέτει η Ευρώπη και για ποιοτική και για πράσινη γεωργία και κτηνοτροφία. Το δεύτερο κρίσιμο ζήτημα είναι η δημιουργία ενός μόνιμου ταμείου για την αντιμετώπιση των κρίσεων», συμπλήρωσε.

Ο Φίλιππος Σαχινίδης στην Νίκη Λυμπεράκη "Στον αέρα" 18-04-24

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «θέλω να πιστεύω ότι ο τρόπος με τον οποίο ασκούμε τα αντιπολιτευτικά μας καθήκοντα είναι ένας τρόπος που μέρα με την ημέρα οδηγεί τους Έλληνες στο συμπέρασμα ότι το ΠΑΣΟΚ ασκεί μια υπεύθυνη και θεσμική αντιπολίτευση. Δεν είναι τυχαίο ότι στην πρώτη περίπτωση των υποκλοπών υποχρεώθηκε η κυβέρνηση να διώξει αρκετά άτομα από το Μέγαρο Μαξίμου και στη δεύτερη περίπτωση δηλαδή στη συζήτηση για την τραγωδία των Τεμπών όταν προσπάθησε ο πρωθυπουργός να εγκαλέσει το ΠΑΣΟΚ και τον αρχηγό υποχρεώθηκε να διώξει δύο από τους στενότερους συνεργάτες του.

Ερωτηθείς τι θα σημαίνει για το ΠΑΣΟΚ η τρίτη θέση στις ευρωεκλογές απάντησε ότι «η μάχη την οποία δίνουμε είναι να είμαστε δεύτεροι και όχι απλώς δεύτεροι αλλά με μια ισχυρή σημειολογία σαν την σημειολογία των εκλογών του 1977. Δηλαδή να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι το κόμμα το οποίο θα σταθεί απέναντι στην ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές και θα έχει ένα πρόγραμμα και ένα όραμα για τη χώρα με προοδευτικό πρόσημο θα είναι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ