Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στέφανος Κασσελάκης: Το μόνο θαύμα που υπάρχει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί στα πόδια του και έχει αναστηθεί μετά απ’ όσα έχει περάσει τα τελευταία χρόνια

Τα «πυρά» του εναντίον του Γιώργου Αυτιά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, λίγες ώρες μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ.

Κληθείς να σχολιάσει στην εκπομπή «Το Πρωινό» τη φράση του Γιώργου Αυτιά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με την οποία «όλη η ομογένεια ψηφίζει ΝΔ», ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως «δεν έχω αυτή την εντύπωση από την ομογένεια και να ξέρετε ότι έχει ενοχληθεί η ομογένεια από τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μένα περί “εισαγόμενου” αρχηγού».

*Διαβάστε εδώ: “Βολές” Γιώργου Τσίπρα κατά Κασσελάκη: Δεν εξελέγη για να μεταλλαχθούμε – Σοκαριστική η αναφορά σε “θαύματα” (Βίντεο)

Έχοντας στο στόχαστρο τον Γιώργο Αυτιά, είπε ότι «είναι πολύ καλός στο να παρουσιάζει μια εικόνα λαϊκίστικα. Αν παρακολουθήσει κανείς εικόνες πριν από την παρέλαση, θα δει ότι έχω καλή σχέση με την ομογένεια και οι ίδιοι ελπίζουν ότι θα μπορέσουμε να φέρουμε μια αλλαγή στην Ελλάδα, γιατί οι ίδιοι πιστεύουν ότι τους θεωρούν ή θύματα ή ψήφους».

Χαρακτήρισε ως «χουντικό» το σύνθημα «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» που προτάσσει στις τοποθετήσεις του ο Γιώργος Αυτιάς, συμπληρώνοντας πως «αν ο καθένας εκμεταλλεύεται το όνομα της πατρίδας, για να παριστάνει τον πατριώτη, αυτό δεν λύνει τα προβλήματα του τόπου».

Κλιμακώνοντας την επιθετική ρητορική για τους υποψήφιους της ΝΔ, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι «από τη μια ο πολίτης έχει να τσεκάρει κουτάκια με ακροδεξιούς celebrities και από την άλλη μεριά έχεις μια ομάδα από επαγγελματίες και ανθρώπους που προέρχονται από την κοινωνία».

Στέφανος Κασσελάκης: Το μήνυμα του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μήνυμα αξιοκρατίας, ανανέωσης

Για τα πρόσωπα που απαρτίζουν το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι «είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, που ένα κόμμα και δη η αξιωματική αντιπολίτευση, δίνει το δικαίωμα στον λαό να επιλέξει τους υποψηφίους του και δεν το φοβάμαι, σέβομαι την κρίση των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι έχουν κάτι να προσφέρουν και κάτι να πουν, κανείς δεν είναι τυχαία εκεί που είναι και όλοι πρέπει να αποδείξουν αν αξίζουν τη θέση στις Βρυξέλλες. Είναι πολύ εύκολο κάποιος να χλευαστεί, όμως πολλοί έχουν εργαστεί πολύ για να είναι εκεί, μεταξύ των υποψήφιων ευρωβουλευτών.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, που θα παρουσιάσει το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή στις 19:00, συνέχισε αναφέροντας ότι «το μήνυμα του ψηφοδελτίου είναι ένα μήνυμα αξιοκρατίας, ανανέωσης και ότι μια νέα, φρέσκια ομάδα θα μπορέσει να φέρει αλλαγές στην Ελλάδα για να την κάνει μια χώρα της προόδου και την Ε.Ε. μια Ένωση της προόδου και όχι Ένωση κακών λύσεων, όπως π.χ. στο προσφυγικό. Ο δικός μου ρόλος θα είναι να αναδείξω αυτά τα λαμπρά μυαλά και ο Έλληνας και η Ελληνίδα να επιλέξει».

Ακόμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε για τις αναφορές του, κατά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, στον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη και στο «θαύμα» με τον σταυρό από το λάδι που σχηματίστηκε στην κολυμπήθρα, ενώ βαπτιζόταν, οι οποίες προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση και κατά πολλούς συνιστούν μια «στροφή» του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την προσέλκυση ψηφοφόρων από τα δεξιά.

«Το μόνο θαύμα που υπάρχει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί στα πόδια του και έχει αναστηθεί μετά απ’ όσα έχει περάσει τα τελευταία χρόνια και είμαι υπερήφανος για ό,τι έχουμε πετύχει», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Εξήγησε ότι «προφανώς δεν προβλήθηκε όλη η συζήτηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής», αναφέροντας ότι «η συζήτηση ξεκίνησε, καθώς είδε ότι υπήρχε μια εικόνα του Αγίου Ιάκωβου Τσαλίκη στο γραφείο του κ. Ελπιδοφόρου», ο οποίος είπε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης ήταν ο πνευματικός του, ήταν ο μέντοράς του και είχε περάσει πολύ χρόνο μαζί του».

Τόνισε, πάντως, ότι «επειδή υπάρχει ένας δεσμός με έναν από τους νεότερους αγίους της Εκκλησίας, δεν σημαίνει ότι αλλάζω την πλατφόρμα. Από τον Αύγουστο έχω πει για τους διακριτούς ρόλους Κράτους και Εκκλησίας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμη ότι «δεν είναι η ΝΔ που μπορεί στην Ευρώπη να διεκδικήσει το περισσότερο όφελος για τα συμφέροντα της Ελλάδας» και ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περισσότερη αξιοπιστία για να διεκδικήσει από την Ε.Ε.».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0n2cpxtx8e9)

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ