Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ανδρουλάκης από 2ο ειδικό σχολείο Πυλαίας: “Προτεραιότητά μας τα παιδιά που έχουν ανάγκη το κοινωνικό κράτος”

Επίσκεψη στο 2ο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πυλαίας – Χορτιάτη έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης για να ενημερωθεί για το ζήτημα της κατασκευής νέου κτιρίου στη Θέρμη, καθώς το υπάρχον έχει κηρυχθεί ως ακατάλληλο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνομίλησε με γονείς που του επεσήμαναν ότι παρά τις ανακοινώσεις για την πορεία του έργου, αναμένουν επίσημη ανακοίνωση από τα αρμόδια υπουργεία. Σημειώνεται ότι ανέγερση του νέου σχολείου θα γίνει σε οικόπεδο του δήμου Θέρμης, σε έκταση 20 στρεμμάτων και θα χρειαστεί 3 χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί. Με την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, τα παιδιά αναμένεται να μεταφερθούν σε ενοικιαζόμενο κτίριο.

Thesstoday - Ανδρουλάκης για 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας

«Η Ελλάδα είναι πίσω σε θέματα ειδικής αγωγής»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι «το ζήτημα της ειδικής αγωγής δεν είναι ένα ζήτημα μόνη ευαισθησίας. Είναι πάνω από όλα ένα ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης. Ήρθαμε σήμερα εδώ στην Πυλαία γιατί αναστέλλεται το 2ο ειδικό σχολείο και νηπιαγωγείο γιατί κρίθηκαν ακατάλληλες οι υποδομές, εν διαμέσου της σχολικής περιόδου. Τα παιδιά μας μπαίνουν σε μια πολύ μεγάλη περιπέτεια». Ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι πολύ πίσω σε θέματα ειδικής αγωγής και τόνισε την ανάγκη να αξιοποιηθούν σωστά οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης. «Από την πλευρά μας θα σώσουμε όλες μας τις δυνάμεις γιατί είναι προτεραιότητα μας τα παιδιά αυτά που έχουν ανάγκη το κοινωνικό κράτος, που έχουν ανάγκη όλους εμάς δίπλα τους, να τους προσφέρουμε μια καλύτερη ζωή», πρόσθεσε.

androulakis_pylaia_19_04_2024-3

androulakis_pylaia_19_04_2024-2

Υπερσύγχρονο κτίριο 6.000 τ.μ.

Από την πλευρά του ο ΓΓ πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Κόπτσης εξέφρασε ικανοποίηση για την έστω και καθυστερημένη εύρεση λύσης. «Παραχωρείται από τον δήμο Θέρμης οικόπεδο 20 στρεμμάτων και με χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών θα χτιστεί ένα μεγάλο σύγχρονο κτίριο 6.000 τ.μ όπου θα στεγάζονται τρια σχολεία ειδικής αγωγής. Παράλληλα ξεκινούν οι διαδικασίες για τη προσωρινή στέγαση του σχολείου αυτού έως ότου κατασκευαστεί το νέο κτίριο. Το σχολείο συνεχίζει να λειτουργεί, δεν αναστέλλεται η λειτουργία του και από τον Σεπτέμβριο γίνεται προσπάθεια στεγαστεί το σχολείο στο νέο κτίριο».

«Είμαστε στον αγώνα μέχρι να μπούμε στο νέο σχολείο», λένε οι γονείς

Εκπροσωπώντας τους γονείς και τα παιδιά, ο πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη Γιάννης Βαρβούτας εμφανίστηκε επιφυλακτικός για τις εξελίξεις, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις από τα αρμόδια υπουργεία. «Υπάρχουν κάποιες εξελίξεις χάρη στον αγώνα των γονέων, βέβαια αυτά που ακούγονται αυτή τη στιγμή, χωρίς να έχουν εκδώσει ανακοίνωση το υπουργείο… περιμένουμε τις επόμενες μέρες τις εξελίξεις μαζί με τον δήμαρχο Θέρμης. Είμαστε συνεχώς στον αγώνα μέχρι να μπούμε στο καινούριο σχολείο», σημείωσε.

Πηγή:thestival

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ