Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γιάννης Οικονόμου στα Παραπολιτικά 90,1: Η υποψηφιότητα Μπελέρη έχει ισχυρό συμβολισμό, έχουμε 42 εξαιρετικούς υποψηφίους, ο καθένας από τους οποίους έχει μια ξεχωριστή διαδρομή

«Η υποψηφιότητα Μπελέρη έχει ισχυρό συμβολισμό, ο συμβολισμός αυτός προφανώς αποτυπώνεται και υποστηρίζεται. Δεν είναι αποκομμένος από τη γενικότερη τακτική και στρατηγική και ευαισθησία μας γύρω από την προστασία των ομογενών μας στην Αλβανία», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί µε ξύπνησες πρωί;», με τους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Οικονόμου.

Για την υποψηφιότητα του κ. Μπελέρη, ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι η προσέγγιση γύρω από αυτό το θέμα αναδεικνύει τη σημασία του ως ζήτημα που αφορά τις ευρωπαϊκές αξίες. Επισήμανε ότι η καταστρατήγηση του κράτους δικαίου και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων αφορά όλη την Ευρώπη και δεν είναι μια απλή ελληνο-αλβανική διαφορά. Εκτίμησε επίσης τον συμβολισμό της υποψηφιότητας του κ. Μπελέρη.

Σχετικά με τη συνολική εκλογική προσέγγιση της Ν.Δ., ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «δεν πρέπει να θέτουμε αριθμητικούς στόχους αυτή τη στιγμή». Αντίθετα, τόνισε ότι το σημαντικό είναι η Ν.Δ. να διατηρήσει την κυρίαρχη πολιτική επιρροή, προκειμένου να διασφαλιστούν η σταθερότητα και η συνέχιση του κυβερνητικού έργου με ορίζοντα τετραετίας. Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία του μηνύματος που θα στείλει η Ελλάδα για τον προσανατολισμό της Ευρώπης που επιθυμεί να δει.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε:

Για την υποψηφιότητα Μπελέρη

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Όλη μας η προσέγγιση γύρω από το θέμα της υποψηφιότητας Μπελέρη αναδεικνύει ότι δεν είναι μια ελληνο-αλβανική διαφορά. Ότι η καταστρατήγηση του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, του τεκμηρίου της δίκαιης δίκης μιας σειράς από πραγμάτων που αφορούν τον πυρήνα των ευρωπαϊκών αξιών είναι ζήτημα το οποίο αφορά όλη την Ευρώπη.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Η υποψηφιότητα Μπελέρη έχει ισχυρό συμβολισμό, ο συμβολισμός αυτός προφανώς αποτυπώνεται και υποστηρίζεται. Δεν είναι αποκομμένος από τη γενικότερη τακτική και στρατηγική και ευαισθησία μας γύρω από την προστασία των ομογενών μας στην Αλβανία αλλά από εκεί και πέρα έχουμε 42 εξαιρετικούς υποψηφίους, ο καθένας από τους οποίους έχει μια ξεχωριστή διαδρομή και νομίζω οτι έχει μια ξεχωριστή συμβολή σε μια ακόμα νικηφόρα μάχη για τις ευρωεκλογές.

Ερωτηθείς πού μπαίνει ο πήχης για τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Άποψή μου είναι ότι αυτή την ώρα δεν πρέπει κανείς να βάζει αριθμητικούς στόχους, εκείνο που θα αξιολογηθεί το βράδυ των εκλογών θα είναι αν η Ν.Δ. θα εξακολουθεί να έχει μια κυρίαρχη πολιτική επιρροή, αυτό θα έχει άμεσες συνέπειες στην πορεία σταθερότητας και συνέχισης ενός κυβερνητικού έργου με ορίζοντα τετραετίας και από την άλλη και ένα μήνυμα για τον προσανατολισμό της Ευρώπης που θέλουμε και που θα έχουμε.

O Γιάννης Οικονόμου  στους Σωτήρη Ξενάκη & Βασίλη Σκουρή 19-04-24

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ