Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Εκτελεστικό Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ: Τα “έψαλαν” στον Στέφανο για το “θαύμα” της κολυμπήθρας – Όλο το παρασκήνιο της συνεδρίασης

Μόνο ένα… θαύμα μάλλον μπορεί να σώσει τον ΣΥΡΙΖΑ από την εσωστρέφεια στην οποία περιήλθε εξαιτίας όσων έχει πει ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, τόσο για το ΝΑΤΟ και το Ιράν όσο και σχετικά με τα θέματα της χριστιανικής πίστης.

Διαβάστε ακόμα: Κασσελάκης: Σε εξαιρετικό κλίμα η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου – Με εντολή Μαξίμου τα άρθρα περί κριτικής εναντίον μου

Εκτελεστικό Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ: Όλο το παρασκήνιο της συνεδρίασης

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου όλα τα στελέχη που μετέχουν στο κομματικό όργανο έθεσαν προς συζήτηση το ζήτημα του «θαύματος» και της κολυμπήθρας, αλλά και παλαιότερες αναφορές του κ. Κασσελάκη για το ΝΑΤΟ -ότι δηλαδή είναι ιερά συμμαχία-, καθώς και για τη συνάντηση που είχε αρχικά προγραμματίσει στις ΗΠΑ με το εβραϊκό λόμπι και τη συντηρητική εβραϊκή οργάνωση IPAC, που απηχεί τις απόψεις του κόμματος Λικούντ, η οποία τελικά ματαιώθηκε από τον κ. Κασσελάκη υπό το βάρος των έντονων αντιδράσεων.

Χωρίς εξαιρέσεις, όλα τα στελέχη στο Εκτελεστικό Γραφείο υποστήριξαν ότι αυτές οι απόψεις είναι εκτός των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμαναν ότι μέσα από τα «αφηγήματα» των τελευταίων ημερών παράγεται εντέλει μια ιδιαίτερα κακή εικόνα προς τα έξω για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και μάλιστα σε ιδιαίτερα ευαίσθητη χρονική στιγμή, καθώς μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου.

Έγινε επίσης κριτική και για τα όσα είπε ο Κώστας Μπάρκας αναφορικά με το θέμα της υποψηφιότητας Φρέντι Μπελέρη, ειδικότερα η αποστροφή που εκθείαζε τον εκλεγμένο δήμαρχο για όσα έχει προσφέρει στην ελληνική μειονότητα. «Η αντίδραση για την υποψηφιότητα Μπελέρη δεν έχει να κάνει με την προσωπικότητα του Φρέντη Μπελέρη ή με το τι έχει διεκδικήσει και πετύχει για τη μειονότητα στην Αλβανία. Έγκειται στο ότι ο κ. Μητσοτάκης εργαλειοποιεί ένα ζήτημα το οποίο αφορά την υπεράσπιση της εθνικής μειονότητας στην Αλβανία», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Παπανώτα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι προφανώς υπάρχει ευθύνη από τη στιγμή που στελέχη είχαν αναλάβει να ελέγξουν τα βιογραφικά και την επαγγελματική και κοινωνική ζωή των υποψηφίων.

Όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για «το λάδι που σχημάτισε σταυρό κατά τη βάφτισή του» στη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, το βέβαιο είναι πως έχουν φέρει μεγάλη αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα περισσότερα στελέχη πάντως εμφανίζονται να μη θέλουν να δημιουργήσουν τη συγκεκριμένη στιγμή πρόβλημα στο κόμμα, για να μη χρεωθούν ενδεχόμενη δημοσκοπική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Η αποπομπή Παπανώτα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου – Η Κουμουνδούρου θέτει θέμα Κυριαζίδη

Οι αντιδράσεις Παύλου Πολάκη και Γιώργου Τσίπρα

Ως γνωστόν πρώτος αντέδρασε ο Παύλος Πολάκης και ακολούθησε χθες ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος χαρακτήρισε «σοκαριστική» την αναφορά Κασσελάκη στο «θαύμα» με τον σταυρό.

«Θαύματα η Αριστερά δεν είχε ποτέ στον πολιτικό της λόγο, κανείς ορθολογιστής άνθρωπος δεν μιλάει για τέτοια πράγματα», τόνισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως η αναφορά αυτή «δεν είναι καλό στοιχείο». «Αυτή η αναφορά στα θαύματα ήταν σοκαριστική, εμένα μου ήταν σοκαριστικό» πρόσθεσε. Πληροφορίες λένε ότι ειδικά η αναφορά Στέφανου Κασσελάκη στο τρίπτυχο «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια», το οποίο χαρακτήρισε «χουντικό», ενώ ταυτόχρονα κατήγγελλε την καπηλεία του από τη Δεξιά, προτρέποντας σε οικειοποίηση των εννοιών αυτών από τον ΣΥΡΙΖΑ, έφερε επίσης μεγάλη αμηχανία και αρκετά στελέχη στα όριά τους.

Πολλοί μάλιστα βλέπουν στη ρητορική του προέδρου να καταγράφεται σημαντική απόκλιση από τον ιδεολογικό και πολιτικό πυρήνα των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτιούνται για ποιον λόγο γίνεται αυτό. Εάν δηλαδή ο Στέφανος Κασσελάκης έχει κάποιο σχέδιο και για αυτό κρατάει αυτή τη στάση ή απλώς το κάνει για να προσελκύσει το ενδιαφέρον ακόµα περισσότερων ψηφοφόρων από το Κέντρο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, σε δηλώσεις του για το πώς έγινε η συζήτηση για το «θαύµα», προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι αυτά δεν αλλάζουν τις θέσεις του κόµµατος, φέρνοντας ως παράδειγµα τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας. Αναφερόµενος ειδικότερα στην «κολυµπήθρα» είπε: «Το υπεραναλύετε, το µόνο θαύµα που υπάρχει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί στα πόδια του και έχει αναστηθεί µετά από όσα έχει περάσει τα τελευταία χρόνια, και είµαι υπερήφανος για ό,τι έχουµε πετύχει».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ