Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ευρωεκλογές 2024 – Ανδρέας Ζαμπούκας στην “Απογευματινή”: “Από τη Θεσσαλία στην Ευρώπη, για τη Θεσσαλία και την Ελλάδα”

Αυτό που θα αποτελεί κύριο γνώμονα κάθε ενέργειας, απόφασης και παρέμβασής μου, θα είναι να έρθει η Θεσσαλία στο προσκήνιο»: Με αυτά τα λόγια δίνει το στίγμα της ατζέντας του, εφόσον εκλεγεί, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Ζαμπούκας, ο οποίος γνωρίζει από πρώτο χέρι τις προκλήσεις της  περιοχής, καθώς έλκει την καταγωγή του από τον Παλαμά, που χτυπήθηκε ίσως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή από την κακοκαιρία «Ντάνιελ» τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ο Ανδρέας Ζαμπούκας αποκαλύπτεται στην «Απογευματινή» και αναφέρεται στο λόγο για τον οποίο αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα, το τι σκοπεύει να επιτύχει εφόσον κερδίσει τη μάχη του σταυρού στις Ευρωεκλογές, αλλά και για την επαγγελματική του σταδιοδρομία στον χώρο της δημοσιογραφίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «τα έχω πει όλα. Πλέον, ήρθε η ώρα να τα κάνω πράξη».

zampoukas_eurovouleutis_nd

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη

Είσαστε πρόσωπο γνωστό από τα ΜΜΕ, τις τηλεοπτικές σας εμφανίσεις, και την πυκνή αρθρογραφία σας. Ωστόσο πολλοί ενδεχομένως να μην γνωρίζουν αρκετά για εσάς. Χρειάζεται, λοιπόν, να μας ξανασυστηθείτε.

Μετά χαράς! Γεννήθηκα και κατάγομαι από τη Θεσσαλία, και ειδικότερα από την περιοχή του Παλαμά, το Δήμο που χτυπήθηκε περισσότερο από κάθε άλλον στις πλημμύρες του «Ντάνιελ» τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σπούδασα στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ, και από τα φοιτητικά χρόνια μου ήθελα να γίνω δημοσιογράφος. Ωστόσο, η επαγγελματική και επιχειρηματική μου δραστηριότητα ξεκίνησε από την ιδιωτική εκπαίδευση, όπου και παρέμεινα για 20 χρόνια. Έως το 2012, όπου επέστρεψα στο αρχικό σχέδιο, και ξεκίνησα μια νέα καριέρα ουσιαστικά στη δημοσιογραφία και την επικοινωνία. Έχω αρθρογραφήσει σε δεκάδες έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, και διατελέσει αρχισυντάκτης και σύμβουλος έκδοσης σε μεγάλο αριθμό ιστοσελίδων και εφημερίδων. Τα έχω πει – ενδεχομένως – κατά καιρούς όλα!

Παράλληλα, συνεργάστηκα τα τελευταία χρόνια με Υπουργούς και στελέχη της Κυβέρνησης, όπως ο πρώην Αντιπρόεδρος κος Παναγιώτης Πικραμμένος και ο νυν Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κος Δημήτρης Παπαστεργίου, και με πολλά ανώτατα στελέχη της Ε.Ε.

Πώς αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα σ’ αυτές τις εκλογές για την Ευρωβουλή;

Κατ’ αρχάς, δέχτηκα την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση του Πρωθυπουργού και Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, να συμμετέχω σε αυτή τη σημαντική εκλογική μάχη για την παράταξη, για τη χώρα μας και για την Ευρώπη. Είναι για εμένα μια ιδιαίτερη στιγμή. Έως τώρα, όπως τόνισα νωρίτερα, τα έχω πει όλα. Πλέον, ήρθε η ώρα να τα κάνω πράξη.

Όλα αυτά τα χρόνια γνώρισα σε βάθος πώς λειτουργούν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και οι μηχανισμοί αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλες αυτές οι διαδικασίες που μας φαίνονται λίγο απρόσωπες και απομακρυσμένες από την καθημερινότητα και τα προβλήματά μας, αλλά που έχουν άμεση επιρροή σε αυτήν, με πολλαπλούς τρόπους. Συνεργάστηκα σε πολλά κρίσιμα ζητήματα με στελέχη των Ευρωπαϊκών οργάνων, και γνώρισα από μέσα πώς διαμορφώνονται αποφάσεις που μας επηρεάζουν όλους. Ήρθε, λοιπόν, η στιγμή όλη η γνώση και η εμπειρία ετών να αξιοποιηθεί παραγωγικά, προς όφελος της χώρας μου και των συμπολιτών μου. Προς όφελος μιας Ελλάδας πιο δυναμικής και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, σε μία Ευρώπη που εξελίσσεται και διαμορφώνει τις εξελίξεις διεθνώς.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας, εάν καταφέρετε να εκλεγείτε Ευρωβουλευτής;

Πρώτα και κύρια, θέλω να συμμετέχω στη διαμόρφωση της ατζέντας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ορίζοντα το 2030 και πέραν από αυτό. Να μιλήσω και να διαβουλευτώ για τα θέματα της οικονομικής ανάπτυξης και της ευημερίας των Ευρωπαίων, για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και την ανάγκη να στηριχθούν με διαφοροποιημένο τρόπο οι αγρότες σε κάθε χώρα, για την απασχόληση και την κοινωνική πολιτική σε όλη την Ένωση, για τις προκλήσεις στους τομείς της ασφάλειας, της άμυνας, αλλά και της ενέργειας, και βέβαια για την ισχυροποίηση των ευρωπαϊκών θεσμών, και την μεγαλύτερη Ένωση εντός της Ευρώπης.

Αυτό, όμως, που θα αποτελεί κύριο γνώμονα κάθε ενέργειας, απόφασης και παρέμβασής μου, θα είναι να έρθει η Θεσσαλία στο προσκήνιο. Μια περιφέρεια της χώρας μας με αμέτρητες προοπτικές και δυνατότητες, που χτυπήθηκε πολλαπλά τα τελευταία χρόνια από φυσικές καταστροφές και ακραία φαινόμενα. Θα εργαστώ συστηματικά και με σχέδιο, ώστε στο ανώτερο δυνατό επίπεδο να αναδειχθούν λύσεις και απαντήσεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη Θεσσαλία, από την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης έως τις προκλήσεις της νέας ΚΑΠ.

Συμμετέχω, λοιπόν, στις Ευρωεκλογές, για μια ισχυρή Ελλάδα σε μία Ευρώπη που αλλάζει, για μία Νέα Δημοκρατία ακόμα πιο ισχυρή στα Ευρωπαϊκά πράγματα, αλλά και για μια Θεσσαλία που θα αφήσει πίσω της τις δυσκολίες των τελευταίων ετών και θα αναγεννηθεί συνολικά.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ