Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη Μυτιλήνη για την παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου – Τα έργα που είναι στον κυβερνητικό σχεδιασμό

Τα μεγάλα έργα μπαίνουν στο προσκήνιο της πολιτικής ατζέντας του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του προεκλογικού «αφηγήματος» της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός θα περιοδεύσει στη Μυτιλήνη σήμερα το πρωί και στη συνέχεια θα παραστεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση για την παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου.

Με την υλοποίηση του έργου ο χρόνος που απαιτείται για τη μετακίνηση από την Καλλονή στο Σίγρι μειώνεται κατά το ήμισυ (από 1 ώρα και 20 λεπτά σε 40 λεπτά), ενώ παράλληλα βελτιώνεται σημαντικά η προσβασιμότητα στο λιμάνι Σιγρίου. Το μεσημέρι, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Καλλονή, όπου θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Δυτικής Λέσβου και θα έχει συνάντηση με πολίτες, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, στο Σίγρι.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τετραετία της υλοποίησης και της παράδοσης σημαντικών έργων

«Η προηγούμενη τετραετία ήταν η τετραετία του σχεδιασμού. Αυτή η τετραετία είναι η τετραετία της υλοποίησης και της παράδοσης σημαντικών έργων τα οποία δίνουν μία αναπτυξιακή δυναμική όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο», έχει πει σε ανύποπτο χρόνο ο πρωθυπουργός, ο οποίος πρόσφατα εγκαινίασε τον αυτοκινητόδρομο Αμφιλοχία-Άκτιο.

Την προσεχή Τρίτη, 23 Απριλίου, θα βρεθεί στη Φθιώτιδα, για την παράδοση ενός ακόμα οδικού έργου: Πρόκειται για το νότιο τμήμα του Ε-65, από τη Λαμία μέχρι την Καλαμπάκα.

Ακολουθεί το Νοέμβριο η παράδοση του Μετρό Θεσσαλονίκης, αλλά και το καλοκαίρι του 2025 η λειτουργία της πρώτης επέκτασης, προς την Καλαμαριά.

Το 2025 αναμένεται να παραδοθεί και ένα έργο που έχει αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεων και διενέξεων εδώ και δεκαετίες, το Πάτρα-Πύργος και το 2027 – παρά τις δικαστικές εκκρεμότητες που έχουν ήδη προκύψει – η Flyover στη Θεσσαλονίκη.

Άλλα σημαντικά έργα που είναι στον κυβερνητικό σχεδιασμό να τρέξουν μέσα στα επόμενα χρόνια είναι η επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό της Αθήνας προς το Ίλιον, ο νέος Προαστιακός Δυτικής Αττικής, το οδικό έργο Γιάννενα-Κακαβιά, όπως και το έργο της σύνδεσης της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω με την Εθνική Οδό που θα περιλαμβάνει και την τροποποίηση των υφιστάμενων κόμβων στο Σχιστό και το Σκαραμαγκά. Επίσης, η νέα Περιφερειακή Οδός στην Αλεξανδρούπολη, το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου, ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης, οι οδικοί άξονες Μπράλος – Άμφισσα και Λαμία – Καρπενήσι, καθώς και η παράκαμψη της Χαλκίδας.

Και η τουριστική έκρηξη στη Μυτιλήνη στο επίκεντρο της επίσκεψης Μητσοτάκη

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η σημερινή επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Μυτιλήνη έχει και μια άλλη διάσταση, αυτή της τουριστικής «έκρηξης» από τα τουρκικά παράλια τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μετά τη συμφωνία για τη λεγόμενη βίζα-εξπρές.

Αναφερόμενος από τις Βρυξέλλες, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, στη σημερινή του επίσκεψη στο νησί, ο πρωθυπουργός ανέφερε στους δημοσιογράφους πως «αν κάνετε ένα ρεπορτάζ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα δείτε πολύ μεγάλους βαθμούς ικανοποίησης από το γεγονός ότι οι Τούρκοι μπορούν να ταξιδεύουν στα νησιά αυτά για λόγους αναψυχής με διευκόλυνση βίζας. Είναι μια σημαντική στήριξη της τοπικής οικονομίας και νομίζω μια απτή απόδειξη ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων μπορεί να έχει τελικά μετρήσιμα αποτελέσματα προς όφελος και των δύο λαών».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ