Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Λευτέρης Αυγενάκης: Στόχος του υπουργείου είναι να κατακτήσουν τα κρητικά προϊόντα τον κόσμο

Τελικός στόχος είναι τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο, όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, στα εγκαίνια του 3ου Forum Κρητικών Προϊόντων που διοργανώνεται στην Helexpo σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, 19 και 20 Απριλίου.

Ο αρμόδιος υπουργός τόνισε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να επενδύσουν στην εξωστρέφεια και να προσδώσουν υπεραξία στα κρητικά προϊόντα δηλώνοντας πως «έτσι θα αλλάξουμε και θα μετασχηματίσουμε τον αγροδιατροφικό μας τομέα ώστε να μετεξελιχθεί». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Ελλάδα παρότι «είναι μια μικρή χώρα βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα παγκοσμίως στα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ, με την Κρήτη να έχει ισχυρό αποτύπωμα».

Επιπλέον, ο κ. Αυγενάκης μίλησε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για τη δημιουργία Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης ΠΟΠ, αλλά και για τη λειτουργία της Σχολής Μεσσαράς, στην οποία την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης και καθαρισμού.

Τέλος, χαρακτήρισε ως «στοίχημα» τη διεξαγωγή του 1ου Forum Κρητικών Προϊόντων στις Βρυξέλλες, μέσω του οποίου στόχος θα είναι «να δείξουμε τον διατροφικό μας πλούτο, τη γαστρονομική μας παράδοση και να καταφέρουμε, αν και χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, με μια μπουκιά γραβιέρα και μια γουλιά κρασί, να τους κάνουμε να νιώσουν λες και βρίσκονται στο νησί μας», όπως τόνισε.

Σημειώνεται ότι στο Forum μετέχουν φέτος 120 εταιρείες, 65 όμιλοι, 722 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και 1.273 καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ, ενώ εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν σχεδόν 17.500 συναντήσεις Β2Β.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ