Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας – Ποιες περιοχές θα δεχτούν μεγάλο όγκο νερού

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα τις επόμενες ώρες.

*Διαβάστε εδώ: Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν

Μάλιστα, στις 10:15, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, προκειμένου όλοι οι φορείς να είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.

Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο στόχαστρο της κακοκαιρίας

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας φαίνεται πως θα βρεθεί η Πιερία, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Βόρεια Εύβοια, με το φαινόμενο να προβλέπεται πως θα είναι ιδιαίτερο έντονο απόψε από 22.00 έως 06.00 αύριο πρωί.

Έπειτα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το φαινόμενο πρόκειται να μετακινηθεί ανατολικά, σε νησιά του Βορείου Αιγαίου, ενώ θα είναι και πιο εξασθενημένο.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0nvbg8mineh)

Βασίλης Κικίλιας: Είμαστε όλοι σε ετοιμότητα για την επικείμενη κακοκαιρία

«Είμαστε όλοι σε ετοιμότητα για την επικείμενη κακοκαιρία», δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο ΕΡΤNews ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας ότι «προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους».

Για την επικείμενη κακοκαιρία, ο υπουργός ανέφερε πως «θα είναι fast track, της τάξεως της μιας μέρας, με έντονα φαινόμενα, σε 6 με 8 ώρες και θα έχουμε 50-90 mm βροχής, ενώ πέρσι στον Daniel ήταν 850 mm».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0nw6ukw1bzd)

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ο όγκος νερού που θα πέσει στη Θεσσαλία αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 χιλιοστά σε ένα διάστημα 6-12 ωρών

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη, χρειάζεται προσοχή, καθώς μπορεί να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο και ειδικά σε περιοχές της Κεντρική Ελλάδας, τα βορειοανατολικά τμήματα και το ανατολικό νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, προς την κεντρική Ελλάδα, προς τη Θεσσαλία, τη Δυτική Μακεδονία και την Εύβοια, θα δούμε έναν όγκο βροχής 40-60 χιλιοστά.

Στα πιο ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, δεν αποκλείεται ο όγκος νερού να ξεπεράσει τα 100 χιλιοστά σε ένα διάστημα 6-12 ωρών.

Επίσης, μεγάλος όγκος νερού αναμένεται να σημειωθεί προς τα βορειοανατολικά τμήματα, δηλαδή προς το βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη που θα ρίξει 60-80 χιλιοστά, αλλά και προς τον νοτιοανατολικό Αιγαίο που θα ρίξει 40-60 χιλιοστά.

Από τα δυτικά προς τα ανατολικά, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες, ενώ τοπικά δεν αποκλείονται χαλαζοπτώσεις.

Προς τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, η κακοκαιρία θα αρχίσει να μπαίνει και μέσα στο Αιγαίο, για να επηρεαστούν τα βορειοανατολικά και τα νησιά.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και μέσα στη νύχτα θα δούμε 8-9 μποφόρ στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Στην Αττική, από το απόγευμα θα συναντήσουμε βροχές γύρω στις 4 με 5 το μεσημέρι και πρόσκαιρες καταιγίδες. Αλλά το κύμα κακοκαιρίας θα περάσει γρήγορα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ntcq40y5tl)

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ