Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βασίλης Σπανάκης: Η εξαήμερη εργασία μπορεί να υπάρξει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις

«Η ακρίβεια είναι προσωρινή και εισαγόμενη», ανέφερε στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Σπανάκης.

«Η ακρίβεια είναι το νούμερο 1 θέμα για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα τελευταία χρόνια, με μεγαλύτερη επιτυχία από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχει αποκλιμακώσει αυτές τις πιέσεις», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε, «ο πληθωρισμός των τροφίμων – που εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα – μειώθηκε από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο κατά 3%. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα έχουμε αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων το επόμενο διάστημα. Το 2025, ο ρυθμός ανάπτυξης στη χώρα μας θα περάσει τον πληθωρισμό. Αυτό θα συμβεί το β΄ εξάμηνο του 2025».

Αναφερόμενος στους μισθούς,ο κ. Σπανάκης τόνισε ότι «με τον μέσο μισθό να έχει διαμορφωθεί στα 1250 ευρώ, με κυβερνητική δέσμευση να φτάσει τα 1500 ευρώ. Στον τουρισμό, ο μέσος μισθός είναι πάνω από τον μέσο όρο των άλλων επαγγελμάτων».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0opgu9fxoi9)

«Οι αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις θα συνεχιστούν και είναι μόνιμες. Οι πληθωριστικές πιέσεις είναι προσωρινές και θα αποκλιμακωθούν», σχολίασε ο υφυπουργός Εργασίας.

Ερωτηθείς για την 6ημερη απασχόληση, ο κ. Σπανάκης διευκρίνισε ότι «προβλέπεται για τις επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας. Αυτή τη στιγμή, έχουμε διασφαλίσει ότι αν κάποιος εργαστεί την έκτη μέρα, να πάει με 40% προσαύξηση και αν πάει Κυριακή 75% σε αυτό το ημερομίσθιο. Αυτό γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο και συγκεκριμένη διαδικασία. Η 6ημερη εργασία μπορεί να υπάρξει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ