Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημήτρης Παπανώτας: ”Δε θα με κακοποιούν πολιτικά κατ΄ αυτόν τον τρόπο, είμαι ένας αδέσποτος της Αριστεράς’

Λίγες ώρες μετά τη διαγραφή του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο παρουσιαστής έκανε παρέμβαση στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» προκειμένου να απαντήσει στην Έφη Αχτσιόγλου.

Νωρίτερα την ίδια μέρα η βουλευτής του κόμματος Νέα Αριστερά μιλώντας στο MEGA είχε εξαπολύσει πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του Δημήτρη Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέροντας: «Η τοποθέτηση αυτή έγινε ένα μήνα πριν άρα ο πολιτικός φορέας επέλεξε να βάλει στο ψηφοδέλτιο του έναν άνθρωπο με αυτές τις απόψεις. Κανονικά όταν βάζεις κάποιον στο ψηφοδέλτιο σου τον βάζεις γιατί έχει κάποια χαρακτηριστικά και όχι επειδή είναι γνωστός. Η αντίδραση του Κασσελάκη έρχεται όταν γίνεται κατακραυγή και όχι όταν γίνονται οι δηλώσεις. Το πρόβλημα ξεκινά από την αρχική δήλωση, πως δεν υπάρχει πρόβλημα με τις γυναίκες στην Ελλάδα. Αυτό δείχνει άγνοια της κοινωνικής πραγματικότητας Η Ελλάδα είναι στη τελευταία θέση στην ισότητα. Δεν δέχομαι την τοποθέτηση της κοπτοραπτικής. Το victim blaming είναι μια αντίληψη, δεν είναι ζήτημα σαρδάμ. Είναι συνηθισμένο να κατηγορούνται στην πατριαρχεία τα θύματα. Δείτε πώς ακούγεται αυτή η δήλωση με φόντο τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους. Δεν μπορεί να γίνεται μία καταγγελία και η αστυνομία να ‘’σφυρά’’ αδιάφορα»

Ο Δημήτρης Παπανώτας υποστήριξε ότι βάζουν στο στόμα του πράγματα, που δεν τον εκφράζουν σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Έκπληκτος βλέπω να βάζουν στο στόμα μου και στις σκέψεις μου πράγματα που δεν με εκφράζουν. Είναι πολύ διαφορετικό το ”μιλήστε εφόσον κακοποιείστε” από το ”φταίτε επειδή κακοποιείστε”. Η κυρία Αχτσιόγλου ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί ότι εγώ πιστεύω αυτά τα παλιακά ”αυτή φταίει, αυτή τα ζήτησε”. Μακριά από εμένα εμένα οποιοδήποτε τέτοιο λογύδριο. Παρακαλώ πολύ δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατ΄ αυτόν τον τρόπο. Εγώ αγωνιζόμουν για μια γυναίκα που δεν μίλησε για την κακοποίησή της και για λογαριασμό της έτρεχα 10 χρόνια στα δικαστήρια. Επομένως έχω αποδείξει αν σκέφτομαι έτσι. Είμαι ένας αδέσποτος της Αριστεράς. Δεν μπορώ είμαι σε έναν κομματικό χώρο που δεν θέλει να είμαι εκεί. Έχουν βρει καταλληλότερους από εμένα».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0oqldkfbu49)

Σε σχέση με τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και το πώς μπορούν να αποτραπούν η κ. Αχτσιόγλου είπε: «Αλλαγές μπορούν να υπάρξουν αλλά όχι με αυτά που κάνει ο κ. Χρυσοχοΐδης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει μία μακρά πορεία συντριπτική για τα δικαιώματα των γυναικών. Το νούμερο ένα είναι οι δομές, 24ωρη νομική και ψυχολογική στήριξη για τις γυναίκες, ξενώνες σε όλους τους δήμους. Χρειάζεται δομή που θα προστατεύει και θα δίνει τη δυνατότητα να πάει κάπου η γυναίκα γιατί πολλές φορές μπορεί να εξαρτάται οικονομικά από τον άνδρα. Το panic button δεν έχει κανένα νόημα τη στιγμή της κακοποίησης. Λείπουν τα βασικά και μιλάμε για κινήσεις εντυπωσιασμού».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ